Portal: Revolution je nov ogromen mod, ki je brž postal izjemno popularen

Osebno dvojec iger Portal štejem za morda najboljši igri, ki smo jih kadarkoli dobili in čeprav mi je jasno, zakaj Valve noče spočeti tretjega dela, saj sta izdani poglavji izpovedali dokončano zgodbo, ki ne potrebuje nadaljevanja, sem vseeno žalosten, da serija počiva že vse od leta 2011. Moje mnenje si delijo tudi modderji in ti so do sedaj za drugi del spočeli že kar nekaj modov, ki pa po kvaliteti preprosto ne morejo doseči Valvovih kreacij.

To velja tudi za nedavno izdani Portal: Revolution, ki je morda največji modi med vsemi do sedaj, a hkrati velja, da se je ta po kakovosti še najbolj približal uradno spočetemu dvojcu. Modderji so na projektu delali več let in v njegovo izdelavo je šlo tudi nekaj proračuna, saj smo dobili dobro glasovno igranje in zgodbo, ki ji je dejansko vredno nameniti nekaj pozornosti.

Revolution je umeščen v obdobje med Portal 1 in 2, ko so laboratoriji Aperture Science Labs popolnoma v razsulu, mi pa prevzamemo nadzor nad povsem novim testnim subjektom, ki skupaj z robotkom Stirlingom poskuša stvari spraviti v vsaj približno normalno obratovanje.

Mod s sabo prinaša 40 novih ugank, ki vsebujejo mehanike iz Portal 2, tem pa so modderji dodali nekaj svojih idej, tako da bo stvar zanimiva tudi za veterane. Ustvarjalci so vse nivoje dobro testirali, tako da se igralci ne bi smeli ujeti v neizhodne položaje in uganke ter nove mehanike se bodo igralci naučili postopoma – tako kot se je to zgodilo v primeru uradnih iger. Razvijalec kljub temu priporoča, da pred igranjem obnovite znanje drugega dela, saj je težavnost moda prilagojena na izkušnje, ki jih držite ob koncu kampanje igre Portal 2.

Mod je izšel 6. januarja in je nase hitro privlekel veliko bazo igralcev. Seveda se tule ne pogovarjamo o šestmestnih številkah, a dobrih 7k igralcev za brezplačen mod ni zanemarljiv dosežek. Portal: Revolution, ki na Steamu drži oceno “Very Positive”, lahko prenesete tule, za igranje pa boste potrebovali v svoji knjižnici licenčno kopijo igre Portal 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime