Predelava originalnega Deus Exa v pogon Unreal Engine 5 je videti odlično

8 let mineva odkar smo dobili zadnje poglavje serije Deus Ex, ki si vsekakor zasluži veliko več spoštovanja in novih delov, saj je bil to ob začetku drugega tisočletja eden najbolj pomembnih naslovov, ki je močno vplival na interaktivne zabave znotraj igričarske industrije. Tisti prvi del iz leta 2000 še danes drži zvesto bazo navijačev in ti že nekaj časa spremljajo ambiciozen mod DXU24, ki je nedavno prejel novo posodobitev glede svojega razvoja.

V svoji srži je DXU24 predelava prvega dela v pogon Unreal Engine 5, a projekt je malce drugačen od drugih podobnih projektov, ki jih amaterske grupe razvijalcev skupaj dajejo leta in leta, nakar na koncu razvijalca mine zagon in mod prekliče ali pa ga nemara doleti kakšno pismo jeznega založnika, ki zahteva preklic njegovega dela, saj ga drugače čaka poravnava na sodišču.

Modder DXU24 se je zadeve lotil na drugačen način, saj mu je uspelo spisati rešitev, ki vse kar se dogaja znotraj originalnega pogona igre – v tem primeru Unreal Engine 1 – prenese v pogon Unreal Engine 5, vse to pa se dogaja v realnem času. Stvar je dokaj zakomplicirana, a si lahko stvar predstavljamo tako, kot da bi poganjali originalno igro skozi nekakšen prevajalnik, ta pa nam na monitor izvrže končno sliko.

DXU24 se je na ta način izognil največji oviri takšne predelave: ogromnem časovnem vložku, ki bi za navadno predelavo zahteval leta in leta njegovega življenja. Tako pa se vse skripte in teksture ohranijo, nakar nam Unreal Engine 5 dostavi izboljšano vizualno podobo igre, ki vključuje boljše sence in sistem osvetljevanja Lumen.

Igra je tako videti v Unreal Engine 5 fenomenalno, a hkrati po zaslugi delovanja ohrani vse tiste igralne prvine in tudi sam dizajn originala. DXU24 bo poleg lepše podobe dostavil tudi VR igranje, ki bo tule močno izpopolnjeno, saj bomo lahko verno vihteli s palicami in ročno repetirali orožje.

DXU24 naj bi v polni obliki izšel še enkrat letos, a mod ne bo brezplačen in bo na Steamu zase zahteval 12 €. Posodobitve glede projekta lahko spremljate na avtorjevem Patreonu, ki mu trenutno mesečno prinese nekam ubogih 57 $ mesečno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime