Tista slastna predelava igre Half-Life 2 dobila nov napovednik

O predelavi legendarne igre Half-Life 2 smo pisali že lani in že takrat smo v svojem zapisu omenili, da tole ni takšen projekt na katerem bi delal originalni razvijalec Valve, ampak bolj promocija grafičnih kartic podjetja Nvidia in njihove serije RTX, ki je najbolj slavna zaradi svojega uspešnega poganjanja ray tracing osvetlitve. V skladu s tem je bil napovedan projekt Half-Life 2 RTX Remix, ki ga ustvarja ekipa izkušenih modderjev Orbifold Studios in ta je zdaj na sejmu CES 2024 dobil nov krajši napovednik, ki pokaže razliko med originalom in nadgrajeno verzijo igre.

Prenovljeni Half-Life 2 je videti fantastično in največja razlika je videna v mestecu Ravenholm, ki je že v originalu zaradi svoje srhljivosti dvigal kocine, napredna igra svetlobe in senc pa vse skupaj naredi samo še bolj srhljivo. Ta mod sicer ne doda samo prelestnega osvetljevanja, saj so modderji poskrbeli tudi za nove teksture, ki so za nekajkrat podrobnejše od tistih iz originala: dober primer tega je sama Hazard Suit obleka, ki vsebuje za 20x več pikslov kot pa tista, ki smo jo gledali 20 let nazaj.

Half-Life 2 je bil v bistvu prenovljen za promocijo orodja RTX Remix, ki zna v veliko starejše naslove preko dokaj enostavnega postopka vnesti RTX tehnologijo tipa ray tracing, Reflex in DLSS 3. Modderji so se do tega orodja dokopali že aprila lani, vendar pa je imela stvar takrat omejeno funkcionalnost. Nvidia je zdaj napovedala polno verzijo tega programa, ki pa bo še vedno v beta inačici, a bo modderjem omogočala veliko naprednejše stvaritve kot prej.

Beta verzija izide 22. januarja, tako da lahko že kmalu pričakujete olepšave drugih legendarnih naslovov kot so denimo GTA: San Andreas ali pa The Elder Scrolls: Morrowind. Ti projekti bodo zdaj lahko kazali bolj napredno osvetljevanje, a seveda ne pričakujte, da bodo vsi tako napredni kot Half-Life 2 RTX Remix, saj bo za kaj takega še vedno treba zavihati rokave in na novo poustvariti teksture.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime