Horizon Forbidden West je na PC-ju videti fantastično

Založnik Sony in razvijalec Guerrilla Games sta že lani napovedala, da bo igra Horizon Forbidden West, tako kot njen predhodnik Zero Dawn, prispela na PC. Nvidia je na nedavni konferenci CES 2024 pokazala nov napovednik PC verzije, ki se bo imenovala Horizon Forbidden West Complete Edition in stvar je videti naravnost fantastično.

V našem originalnem opisu igre za konzolo PlayStation 5 smo omenili, da je bila igra Forbidden West že takrat videti kot ena najlepših iger pod soncem in po skoraj dveh letih od izida je stvar še vedno videti presneto impresivna. Skok na PC različico bo grafiko dvignil še na višjo stopnjo, saj bo zdaj mogoče igro poganjati pri ločljivosti 4K in to s 60+ sličicami na sekundo, česar PlayStation 5 enostavno ni zmožen.

Seveda bo za to treba imeti primerno strojno opremo in kot vedno bo najbolj pomembno vlogo igrala naša grafična kartica. Nvidia obljublja, da bo igra ob izidu podpirala tehnologije DLSS 3, DLAA in Reflex, kar nam bo omogočalo doseg visokih sličic na sekundo pri višjih ločljivostih. Takšen način preračunavanja slike nekaterim ni ravno všeč, a z njim se bo treba sprijazniti, saj se industrija premika v to smer in za te namene Nvidia pridno izboljšuje svojo tehnologijo DLSS 3.

Seveda bo igra delovala tudi na AMD-jevi ponudbi grafičnih kartic, ki bodo delovale na podlagi tehnologije FSR 3, a ta je zaenkrat malce manj impresivna vendar pa deluje na bolj širokem razponu grafičnih kartic. Upamo, da bo tisti mod, ki je omogočil Frame Generation tudi na grafikah RTX 30XX in AMD-jevih karticah deloval tudi v primeru Forbidden Westa.

Žal kljub novemu napovedniku Horizon Forbidden West Complete Edition za PC še vedno nima datuma izida, a naj bi se ta zgodil v prvi četrtini tega leta. Complete Edition je poln paket, ki vsebuje originalno kampanjo in k tej doda še razširitev Burning Shores.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime