UVI BEE – brezžične slušalke, vredne vsakega evra

Slovensko podjetje UVI me je končno rešilo ene velike zagate s katero se soočam že vse odkar sem opisal svoj prvi tehnološki izdelek. Namreč prijatelji in znanci me velikokrat radi povprašajo za nasvet glede nakupa nove računalniške opreme in največkrat se zatakne ravno pri priporočilu slušalk. Pri teh instinktivno začnem priporočati slušalke, ki so lahke, vsebujejo spodoben mikrofon in se za povrh ponašajo še z naprednostmi tipa aktivni preklic zvoka. Sogovornik mi ob tem kima, a ko mu zraven pristavim še ceno, ki navadno znaša okoli 200 €, mu ogenj v očesih izpuhti, nakar se na koncu odloči, da morda novih slušalk sploh ne potrebuje.

UVI pa je zdaj v prodajo spustil svoje prve brezžične slušalke UVI BEE, ki ponujajo ravno dovolj naprednih lastnosti, da bo z njimi zadovoljna večina uporabnikov, vse to krasi pa še naravnost imenitna cena 60 €, ki jo ta izdelek definitivno upraviči.


Ime izdelka: UVI BEE

  • Enota gonilnika: 40 mm
  • Polnjenje: USB-C
  • Aktivna doba uporabe: do 18 ur
  • Mikrofon: Da
  • Doseg delovanja: do 10 m
  • Teža: 168 g
  • Način povezave: brezžično, BT5.2, žično
  • Cena: 59,90 €
  • Nakup: UVI.gg

VIDEO RECENZIJA


Da bomo na glavi nosili hudo lahak izdelek nam obljubi že škatla, ki je tako peresno breztežna, da sem se najprej ustrašil, če je morda kdo notri pozabil vstaviti slušalke, a ob odprtju šatuljice sem bil prijetno presenečen, saj notri nisem našel samo slušalk, ampak tudi navodila za uporabo, kabel za polnjenje USB-C in premijsko vrečico, v katero lahko slušalke pospravimo in jih tako na enostaven način vzamemo s sabo na pot.

Slušalke UVI BEE so na voljo samo v črni barvi, ki je kombinirano z živo rumenimi odtenki. Barvna kombinacija tako odgovarja svojemu čebeljemu nadimku, vtis pa dopolni še tekstura na penastih naušnikih, ki so narejeni v obliki čebeljega panja. Manjkajo samo še tipalke na vrhu in dobili bi res prisrčne čebelje slušalke, ki bi popestrile prenose v živo kakšnega streamerja.

uvi bee
Slušalke se ponašajo s peresno lahkoto in vzdržljivo baterijo.

Gre za res posrečen dizajn, ki pa smo ga nekje že videli in sicer pri Logitechovih slušalkah G435, le da imajo tiste bolj kvadratno obliko naušnikov, medtem ko tule gledamo v bolj jajčasto obliko. Slušalke so same po sebi narejene iz trde plastike in to ne samo na lupinah, ampak tudi preko ramenskega obroča, ki ga lahko tekoče, brez zatikanja premikamo navzgor in navzdol, tule pa bi si želel malce večjega razpona za tiste malce večje glave. Sam sicer z nameščanjem nisem imel problemov, a če bo za BEE poprijel nek enormen možakar, sem pa moral za optimalno uporabo slušalke raztegniti do maksimalne mere, tako da bi mi prav prišlo še kakšnega pol centimetra “rezerve”.

Zgornji del obroča je zavit v fino blago, tako da na glavi ob uporabi ne boste čutili kakšnega pritiska ali pa občutka gole plastike.

Morda bi si želel malce večje naušnike, saj moji uhlji niso majhni, a kljub manjši velikosti ob ure dolge uporabi nikoli na njih nisem čutil pritiska ali pa kakšne odvečne teže, zaradi česar bi si moral kdaj privoščiti oddih. Za udobje se vam tako ni treba sekirati in največja zahvala za to gre na račun teže, ki znaša samo 168 gramov.

uvi bee
Sami naušniki so narejeni iz pene in ti so dovolj široki za velik razpon ušes.

Vsi gumbi se nahajajo na zadnji levi strani slušalke in so med uporabo lahko dosegljivi. Na vrhu se nahaja tipka za vklop in izklop, spodaj sta dodatni tipki za nadzor glasnosti, čisto ob robu, kjer se potem na dnu nahaja še vhod USB-C, pa najdemo še tipko za vklop in izklop mikrofona.

Hvalevredno je dejstvo, da lahko mikrofon povsem odstranimo, saj zaradi tega slušalke dobijo veliko na prenosljivosti in tako jih lahko uporabljamo tudi med sprehodom, le paziti moramo, da nas kje na poti ne ujame dež, saj proti vodi ne vsebujejo zaščite. Mikrofon je gibljiv in se med uporabo obnese solidno. Njegova občutljivost znaša med -42 do 3 dB in čeprav z njim ne boste zajemali profesionalno govorjenih videov, je za večigralske spopade in pogovarjanje preko videokonferenc čist v redu.

Sama zvočna izkušnja je odlična. Slušalke vsebujejo 40 mm gonilnike in znajo dobro reproducirati nizke in visoke tone, tako da je z njimi veselje sukati glasbo ali pa se z njimi ponuditi znotraj iger. Predvsem me je navdušila njihova vsestranskost, saj jih lahko povežemo preko Bluetootha, kar pomeni, da jih lahko povežemo na telefon, združljive pa so tudi s prenosnimi igričarskimi napravami tipa Steam Deck. Seveda povezava Bluetooth zaradi svoje nravi in zamika ni idealna za igričarje, zato je UVI v paket dodal še ločen sprejemnik, ki ga nato lahko priklopimo na PC ali pa konzolo PlayStation 4 in 5 ter se tako zabavamo v bolj odzivni igralni izkušnji.

uvi bee
Mikrofon lahko povsem iztaknemo in tako slušalke brez skrbi nosimo tudi na odprtem.

Povezovanje na različne naprave je povsem preprosto: ob prvi uporabi zgolj držimo tipko za vklop in prijazni ženski glas nas bo znotraj slušalk opozoril, da so slušalke BEE vklopljene, to pa samodejno sproži iskanje Bluetooth naprav. Če se želimo povezati preko sprejemnika enostavno dvakrat pritisnemo gumb za vklop, nakar nam ista gospa sporoči, da smo preklopili v gaming način, nato pa se slušalke samodejno povežejo na napravo, ki trenutno vsebujejo sprejemnik. Tako smo lahko naenkrat povezani na dve napravi in med njima preklapljamo preprosto tako, da dvakrat pritisnemo na tipko za vklop. Stvarca je tako hudo priročna, če jo denimo želite najprej uporabljati na PC-ju, nakar se želite preseliti nekam drugam in jih samo preklopite na Bluetooth telefona ali Steam Decka.

Odličen je tudi domet slušalk, saj sem občasno vstal od računalnika in oddajnik je še vedno lovil zvok do 10 metrov stran. Omeniti je treba tudi odlično baterijo, ki mi je omogočala tudi dva dni večurne uporabe, preden sem jih moral zopet priklopiti na napajanje, tako da res drži zapis na škatli, da lahko iz enega samega polnjenja ven stisnemo tudi do 18 ur uporabe.

Slušalke UVI BEE so me res presenetile s svojo vzdržljivostjo, enostavnostjo uporabe in vsestranskostjo, vse to pa nadgradi še peresna lahkost in naravnost izjemna cena, saj zase zahtevajo vsega 60 €, kar je precej manj tudi od konkurenčnih izdelkov večjih podjetij, ki so že veliko dlje na trgu.

Vaša reakcija na recenzijo?

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več