The Elder Scrolls Online predstavil naslednji dodatek Gold Road

MMO The Elder Scrolls Online bo še letos doživel svojo 10. obletnico, kar je hvalevreden dosežek za žanr, ki mu je ob rojstvu battle royale streljačin in drugih novih večigralskih avantur grozilo izumrtje. Razvijalec Zenimax Online Studios očitno nekaj dela prav, da mu novi lastnik Microsoft še vedno podeljuje proračun za izdelavo nove vsebine in preko razvijalec je včerajšnjo predstavitev Xbox Developer_Direct 2024 izkoristil za najavo novega dodatka Gold Road.

Osebno sem nad igranjem ESO-ja obupal nekje leta 2020, ko smo na naši strani opisali dodatek Greymoor in kar težko je verjeti, da se je to zgodilo dolga štiri leta nazaj. Od takrat je Zenimax praktično vsako leto spočel neko novo razširitev in vsebine se je med tem časom nabralo za stotine ur, Gold Road pa bo vse skupaj še razširil in nam hkrati predstavil novo pokrajino, ki bo umeščena v West Weald, tam pa se nahaja prestolnica Skingrad, ki smo jo v Elder Scrolls igrah enkrat že spoznali – to se je zgodilo v igri Oblivion.

Iz slednjega naslova si bo Gold Road sposodil svojo največjo igralno novost: Scribing. Gre za nekakšno ustvarjanje urokov, le da v primeru ESO-ta tu gledamo v predelovanje obstoječih veščin. Vsakemu napadu, pa naj bo ta magični ali pa takšen, kjer se poslužujemo hladnih orožij, bomo lahko dodali do tri različne učinke, kar naj bi popestrilo boj in nam ponudilo možnost večje raznovrstnosti. Poleg tega bo Zenimax uvedel še novost Styling, ki bo omogočil spreminjanje vizualnih efektov naših posebnih sposobnosti, tako da bomo lahko spreminjali barve in animacije. Na začetku bo na voljo 22 stilov in jih bomo lahko pridobili preko igranja, a zagotovo se bo do njih lažje dokopati preko že vgrajene trgovine.

Splošno gledano je Gold Road namenjen vsem tistim že obstoječim igralcem, a tiste igralce, ki so se igranja naveličali ali pa jim stvar preprosto ni bila všeč, v igranje ne bo spet pritegnila. In teh težav je zame osebno kar nekaj: od nerodnega boja s preveč enostavnimi animacijami do premajhne težavnosti med opravljanjem običajnih nalog, saj je tudi ESO skozi leta postal tako enostaven za igranje, da je smrt igralca bolj splet naključij kot pa posledica kakšnega resnega izziva.

Gold Road izide 3. junija najprej za PC in Mac, nakar se bo 18. junija odvil še izid na konzolah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime