Like a Dragon: Infinite Wealth opcija New Game+ na voljo samo lastnikom Deluxe verzije igre

Možnost ponovnega preigravanja igre, največkrat zapisana pod oznako New Game+, je dandanes že stalni spremljevalec igričarske industrije. Sam sem se z zadevo spoznal tekom preigravanja igre Dark Souls, saj so bili takrat spletni forumi polni bahačev, ki so se skozi igranje kampanje spravili večkrat zapovrstjo in so jim nasproti stali nekajkrat težji šefi, sami pa so nabrali toliko duševne valute, da je praktično niso imeli kjerkoli zapraviti.

Osebno se v New Game+ ne spuščam, saj imam pri svojih igrah rad postopno odklepanje statistik svojega lika, ki nato zlagoma postaja močnejši, hkrati pa mi nato več pomeni vsak nov košček opreme. A razumem, da imajo nekateri takšno možnost preigravanja zelo radi, saj se jim ni treba več mučiti z začetno težavnostjo in se hkrati neradi poslovijo od vse nabrane opreme, ki so jo pridobili v prejšnjem skozihodu. Ne samo to: nekatere igre samo preko New Game+ pokažejo svoj resnični konec, tako da je za polno izkušnjo igro treba preigrati vsaj dvakrat.

New Game+ navadno dobimo skladno z izidom polne igre ali pa jo razvijalec brezplačno izda preko naknadne posodobitve. Založnik SEGA pa ima za igro Like a Dragon: Infinite Wealth drugačne načrte, saj so Japonci mnenja, da se da iz tega zadeve ven izcuzati še kakšen dodaten evro, zato je New Game+ prisoten samo znotraj dražjih edicij igre, ki so v tem primeru Deluxe in Ultimate Edition.

Ta cenovna politika je seveda marsikoga razumljivo razburila, saj je treba na Steamu samo za osnovno igro odšteti 70 €, medtem ko Deluxe različica stane 85 €, Ultimate Edition pa kar 110 €. Hkrati na Steamu ni sploh zapisano, kaj ti vsaka od teh edicij prinaša, zato se moraš po informacije odpraviti na uradno spletno stran, kjer je New Game+ vštet samo v paket Master Vacation Bundle. Ultimate verzija za dodatnih 40 € ne prinese skoraj nobene dodatne vrednosti razen kupa preoblek in dodatnih karaok.

SEGA je oboževalce franšize še dodatno razburila z najavo sodelovanja s streamerjem xQc-jem, ki je dobil predčasni dostop do igre in je na svojem Twitchu preigral uvodno poglavje. xQc je kontroverzna oseba, ki v svojih prenosih v živo rad hazardira, v preteklosti pa je igre Yakuza in Like a Dragon označil za smeti, zato je takšna naveza presenetljiva, a jasno je tudi to, da ima xQc še vedno visoko gledanost in bi SEGA rada dosegla tudi ljudi, ki sploh ne vedo kaj ta franšiza je.

Like a Dragon: Infinite Wealth izide 25. januarja za PC, PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime