Nova Pokémon igra s puškami je trenutno daleč najbolj igrana stvar na Steamu

Norija okoli Pokémon iger se je preselila tudi na PC. Ne, žal se Nintendo ni spomnil kakšne nove strategije, ki bi njegove naslove pripeljal še kam drugam kot pa samo na njegove lastne konzole, ampak se je na Steamu pojavila nova igra Palworld, ki pa je praktično kopija Pokémonovih beštijic in v bistvu me čudi, da Nintendovi odvetniki na račun te podobnosti še niso vložili kakšne večje tožbe, ki bi zahteval umik projekta iz digitalnih trgovin.

Palworld se igra podobno kot njegov vzornik: kot igralec tekamo po odprtem svetu in lovimo raznorazne prisrčne beštije s pomočjo naših žogic in si tako povečujemo svojo zbirko nabranega življa. Vendar pa pri tem našem početju obstaja kar nekaj večjih razlik, saj v Palworldu obstaja pravi boj, ki ga izvajamo preko svojega strelnega orožja, nakar zajahamo slonastega Mammoresta in se z njim podamo v bitko. Ujete živalice lahko nato prepeljemo na svojo farmo, saj je Palworld v bistvu preživetvena igra tako da moramo vseskozi nabirati surovine. Nakar naše ujetnike dobesedno zasužnjimo, saj morajo dan in noč obdelovati naša polja in poganjati mašinerijo, ob tem pa lahko utrpi njihovo duševno zdravje, postanejo depresivni in lahko utrpijo tudi fizične poškodbe.

Vse to je očitno igralcem izjemno privlačno in naenkrat so se pod streho združili ljubitelji preživetvenih iger in tisti, ki so preprosto sestradanih novih Pokémon, ki bi jih enkrat za spremembo radi izkusili v novejšem grafičnem pogonu kot pa tistem, ki nam ga že leta nudi Nintendo. Palworld je tako ob izidu postal popolna nevihta in čeprav se zadeva trenutno nahaja znotraj programa Early Access in zase trenutno zahteva dobrih 26 €, so kopije igre kar letele iz digitalnih polic.

Zadnja igra manjšega razvijalca, ki je ob izidu požela takšno količino pozornosti je bil vikinški Valheim, a tudi njegove številke naravnost zbledijo v primerjavi s Palworldom. V samo treh dneh od izida je razvijalec prodal več kot 5 milijonov izvodov igre, igralne številke na Steamu pa so naravnost neverjetne.

Če gre verjeti rezultatom spletne strani SteamDB je Palworld višek svoje popularnosti dosegel včeraj, ko se je na strežnikih naenkrat zabavalo več kot 1.291.967 igralcev in s tem se je igra trdno zasidrala na samem vrhu Steamove lestvice trenutno najbolj igranih naslovov. Ta dosežek jo postavi tudi na 5. mesto Steamovih najbolj igranih iger vseh časov in le nekaj tisoč igralcev jo je ločilo od tega, da bi presegla igro Dota 2. Glede tega rekorda je še vedno daleč najbolj igran PUBG, ki mu je 6 let nazaj uspelo doseči neverjeten rezultat treh milijonov istočasnih igralcev.

palworld

Palwordlove številke bodo verjetno skozi čas upadle, a trenutno je tole najbolj vroča stvar Steama in njena dolgoživost je odvisna samo od razvijalca Pocketpaira in kako urno bo lahko ta dostavljal nove posodobitve. Igra je zaenkrat na voljo samo na PC-ju in konzoli Xbox Series X – na voljo je tudi kot del naročnine Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime