Tale mod v Resident Evil 4 prinese prvoosebni pogled

Diskusije glede tega, ali je igre bolje nadzorovati iz tretjeosebnega ali prvoosebnega pogleda so stare že desetletja in nekega pravilnega odgovora ne bomo nikoli dobili, saj ima vsaka od teh perspektiv svoje minuse in pluse. Prvoosebni pogled nam ponudi večjo imerzijo in zatopljenost v svet, hkrati pa je strelska akcija lahko hitrejša, medtem ko nam tretjeosebna kamera ponudi večji pregled nad bojiščem in kakšne “soulsbourne” avanture tipa Elden Ring in Dark Souls v prvoosebni perspektivi enostavno ne bi delovale.

S tem vprašanjem se dolgo muči tudi založnik Capcom, ki je svojo serijo grozljivk Resident Evil razdelil na dva tabora. Novejši dela kot sta Resident Evil 7 in Village lahko preigramo skozi prvoosebni pogled, medtem ko predelave starejših ponujajo samo tretjeosebno perspektivo. No, kasneje so za Village izdali posodobitev, ki omogoča preigravanje iz tretjeosebne kamere. In potem je tu še VR način, ki omogoči preigravanje predelave četrtega dela skozi verni prvoosebni pogled.

Skratka, modderji na PC-ju nam že dolgo omogočajo, da smo tudi predelavi drugega in tretjega dela uzrli skozi oči glavnega junaka in nič drugače ni za četrto poglavje. Modder “elsuperaguas” je pred kratkim predstavil svoj projekt First Person Perspective, ki omogoča preigravanje celotne kampanje četrtega dela skozi prvoosebno perspektivo in treba je reči, da je stvar, čeprav še v beti, že zdaj videti presneto impresivno.

Resident Evil 4 je že samo po sebi zelo atmosferična izkušnja, a ji manjka grozljivost. Manjši pregled nad okolico igranje naredi manj predvidljivo, tako da boste vsa vrata odpirali bolj počasi in se vseskozi obračali, saj se vam zna hitro za hrbet prikrasti kakšen okužen vaščan, ki vam nato preko jeznih španskih krikov onečedi spodnjice. Tudi akcija je videti nekako bolj napeta in na splošno je igranje videti bolj realistično, saj boste denimo ob sukanju pogleda videli tudi orožje, ki ga nosite na hrbtu.

Mod si lahko prenesete preko Nexusa in za delovanje potrebuje namestitev nekaterih drugih modifikacij, ki Leonovo glavo naredijo nevidno, mod pa podpira tudi ločeno razširitev Seperate Ways.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime