Riot Games odpušča 530 delavcev oziroma 11 % delovne sile

Vse kaže, da leto 2024 ne bo izvrglo takšne količine kvalitetnih naslovov kot smo jih dobili lani, se bo pa očitno prenesla navada množičnega odpuščanja delavcev znotraj igričarske industrije. Razvijalec Riot Games, ki ga poznamo po njihovi huronsko popularni igri League of Legends in po novem tudi televizijski seriji Arcane, se je odločil zmanjšati število zaposlenih in to za kar 11 %, kar znese 530 delavcev – večina njih ne bo prišla iz vrst tistih, ki dejansko programirajo igre, ampak tistih, ki se ukvarjajo s podporo in nadzorom kakovosti.

Riot je na svoji strani zapisal, da je bila to absolutno zadnja stvar, ki so jo želeli narediti in odpuščanje ni posledica tega, da bi želeli zadovoljiti lastnike delnic ali pa da bi poskušali doseči kakšne zastavljene finančne cilje. Odpuščanja naj bi bila enostavno posledica prevelikih ambicij in premajhne osredotočenosti, nekateri njihovi projekti pa niso dostavili takšnega finančnega priliva, ki so ga od njih pričakovali.

Pri tem je bila izpostavljena igra s kartami Legends of Runeterra, ki od svojega izida v letu 2020 ni nabrala dovolj velikih financ, da bi Riot v njo vlagal takšno količino kot do sedaj. Zaradi tega bo razvojna ekipa zmanjšana in se bo osredotočila na igrin enoigralski način The Path of Champions.

Poleg odpuščanj se bo razvijalec poslovil tudi od svoje ločene znamke založništva Riot Forge. Riot je to znamko označil za eksperiment, saj jih je zanimalo kaj lahko vse spočnejo v navezi s svojimi najbolj priljubljenimi indie razvijalci. Žal je zdaj čas za eksperimentiranje potekel, zato bo znamka, izpod katere je izšlo šest iger, svoje obratovanje zaključila 21. februarja, na ta dan pa bo izšel še zadnji naslov izpod tega partnerstva, imenovan Bandle Tale: A League of Legends Story.

Igričarska industrija je samo lani odpustila okoli 9.000 ljudi in glede na začetke leta 2024 se zdi, da se ta trend ne bo upočasnil niti letos in bo morda skupno število izgubljenih delavcev samo še presegel.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime