Palworld postal 2. najbolj igrana igra v zgodovini Steama, pojavil se je tudi prvi Pokemon mod

Nenormalni uspeh igre Palworld se še kar stopnjuje in prepričani smo bili, da je stvar svoj višek igralno dosegla pretekli vikend, ko se je na lestvici najbolj igranih iger v zgodovini Steama zasidrala na 6. mesto, a ob tej prerokbi smo se hudo ušteli.

Palworld namreč vztrajno pridobiva na popularnosti in po obsegu istočasnih igralcev je stvar najprej prehitela igro Dota 2, nakar je preskočila tudi Lost Ark in ji je s številko 1.864.421 igralcev uspelo premagati celo Counter-Strike 2. Igra je tako postala druga najbolj igrana v zgodovini Steama, kljub tem norim številkam verjetno rekorda, ki ga drži PUBG s 3.257.248 istočasnimi igralci, ne bo dosegla, a kdo ve kje je strop tega naslova, ki v srži nosi preprosto idejo: narediti kopijo franšize Pokemon, le da lahko zadevo gledamo v lepi grafični podobi pogona Unreal Engine 5 in jo lahko igramo še kje drugje kot pa na Nintendovih lastnih konzolah.

palworld

Kar velik del interneta sicer Palworld obtožuje direktnega kopiranja Pokemonov in Nintendo je te dni zagotovo besen kot ris, saj v bistvu igra zapolnjuje neko nišo, ki bi jo čisto lahko izkoristil tudi Nintendo, a jo je zavrnil. Dvomimo sicer, da bi šli Japonci v takšne ekstreme, ki bi igralcu omogočili zasužnjenje srčkanih zverinic in da bi igralcem v roke porinili brzostrelke.

Razvijalec Pocketpair je sicer trenutno upravičeno pod drobnogledom, saj so v preteklosti že izdali naslov, ki se je malce preveč zgledoval po Nintendovih stvaritvah. Govorimo o igri Craftopia, ki hudo spominja na Zelda: Breath of the Wild, prihajajoči Never Grave pa si marsikaj sposodi od igre Hollow Knight.

Kako grdo gledajo na takšno idejo je pokazal modder Toasted, ki je najavil, da je spočel svoj lastni mod, ta pa vse živalice Palworlda nadomesti z modeli Pokemonov. Še preden je lahko sploh objavil svoj prvi posnetek se je po njemu že stegnila pravniška roka Nintenda, ki je iz njegovega X-a izbrisala sliko napovedi projekta in čeprav je Toasted nato na YouTube poslal igralno verzijo moda, je bil tudi ta posnetek hitro pobrisan.

Toasted je na X-u zapisal, da je dobil veliko zahtev glede moda, a da je Nintendo pri tej zadevi hudo čuječ in da se ga modder trenutno ne upa preveč izzivati. Zato mod še nekaj časa ne bo dostopen, zaman pa ga boste iskali tudi na spletni strani Nexus Mods, ki je v izjavi za spletno stran PCGamesN povedala, da bi jim Nintendovi odvetniki za gostovanje takšnih datotek preveč zagrenili življenje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime