Enshrouded je še ena preživetvena igra, ki na Steamu beleži visoke številke

Ljubitelji PC iger, še posebej tistih na Steamu, so zelo predani konceptu preživetvenih iger, kjer je treba neprestano nabirati neke surovine, iz teh postaviti neko kolibico, nakar nabrane dobrine izkoristimo še za kovačenje raznih orožij in oklepov. S temi prvinami se ponaša noro popularna igra Palworld, ki je postala drugi najbolj igran naslov v zgodovini Steama, dobro pa se je odrezal tudi sveži naslov Enshrouded.

Igre je izšla 24. januarja in tako kot vse igre preživetvenega žanra se je tudi ta najprej pojavila znotraj sistema Early Access, kar pa potencialnih kupcev očitno ne moti preveč. Kdo ve, morda so hrošči in nedelujoče mehanike postale že sestavni del preživetvenih naslovov. Enshrouded nas postavi v odprt svet in ga preigravamo iz tretjeosebne perspektive, stvarca pa vsebuje dokaj napredne bojevalne mehanike, ki jih lahko izvajamo preko različnih igralnih razredov. Poleg prej omenjenih preživetvenih mehanik vsebuje igra tudi hudo razvejan sistem veščin, tako da si lahko res oblikujete samosvoj lik, hkrati pa je to dober izgovor za večkratno preigravanje.

Prisotno je tudi večigralstvo in v eni avanturi lahko naenkrat sodeluje do 16 igralcev, ki lahko nato preko sodelovanja in taktičnega igranja porazijo tudi tiste največje šefe, ki bi bili za samostojnega igralca praktično nepremagljivi.

Razvijalec Keen Games je nad odzivom igralcev navdušen in na svojem uradnem X profilu so se pohvalili, da je igra v samo štirih dneh privabila več kot milijon igralcev. Številke resda niso tako visoke kot pri Palworldu, a za nek indie studio, ki igro na Steamu trži po ceni 26,99 €, je to neverjeten uspeh, tekom vikenda pa je Enshrouded preigravalo več kot 160k istočasnih igralcev.

Keen Games je sicer resda majhen studio, a ta nemški razvijalec ima za sabo kar nekaj kilometrine, saj je bil ustanovljen leta 2004, med svojim obstojem pa so razvili igre kot so Royal Revolt, Sacred 3 in Portal Knights, Enshrouded pa je zagotovo njihov najbolj uspešno prodan naslov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime