Razvijalec Hinterland nas draži z igro The Long Dark 2

Ko se v tej naši preljubi Sloveniji pozimi zgodi čudež in dejansko zapade nekaj snega, se moje misli vedno obrnejo h kakšni igri, ki bi me zaprla v nek zimsko obarvan svet in takrat skoraj vedno spiham prah iz preživetvene igre The Long Dark, ki jo lahko za razliko od sorodnih naslovov tega žanra preigramo povsem enoigralsko, poudarek pa je na grajenju občutka izoliranosti znotraj zamrznjene divjine, kjer vsak vir toplote pomeni razliko med življenjem in smrtjo.

Razvijalec Hinterland je svoj pionirski naslov v obliki alfa verzije prvič predstavil septembra 2014, tako da je od njegove premiere minilo že skorajda 10 let. Igra je bila sprva zamišljena kot samo preživetven naslov znotraj ogromnega peskovnika odprtega sveta, sčasoma pa so razvijalci dodali tudi nekaj zgodbe, saj nekaterim ni po godu po cele dneve nabirati les in kamen, brez da ne bi zato imeli nekega večjega cilja.

The Long Dark te dni na Steamu uživa v zelo pozitivnih ocenah, od njegovega izida pa je zdaj minilo že dovolj časa, da se čedalje glasneje govori tudi o nadaljevanju. Hinterland je lani septembra napovedal, da trenutno delajo na kar treh novih projektih: dveh večjih igrah, ki naj bi bili po obsegu nekje enaki kot The Long Dark in manjšem naslovu, ki naj bi bil linearen in umeščen v žanr znanstvene fantastike.

Šef studia Raphael van Lierop je včeraj na X-u preko izjemno kratkega dražilnika namignil, da se morda bliža najava nove igre, ki je videti kot The Long Dark 2. Kratek prelet sobe, zgrajene znotraj Unreal Engine 5, nam vsekakor da občutek, da smo se spet znašli sredi neke izolirane okolice: zunaj slišimo glasen veter, sobica pa je videti zapuščeno, s tem da je nekdo očitno že dolgo tule notri zaprt, saj je na ogledalo zarisal 28 dni čepenja pred kaminom.

Raphael ni želel ničesar dodatno razkriti, a kdo ve – morda kaj slišimo zvečer, ko se odvije Sonyjeva konferenca PlayStation State of Play.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime