Takole je videti GTA San Andreas, če mu dodamo ray tracing osvetlitev

Podjetje NVIDIA je pred kratkim svojemu orodju RTX Remix omogočilo večjo funkcionalnost in modderji so preko njega že začeli ustvarjati prve projekte. Remix na dokaj enostaven način omogoča vpeljavo ray tracing učinkov znotraj starejših naslovov, ki so jim razvijalci že desetletja nazaj opustili podporo, poleg tega pa omogoča nadgradnjo tekstur preko umetne inteligence, tako da lahko posameznik na dokaj enostaven način spočne svojo lastno verzijo predelav, ki pa nato vseeno zahtevajo dodatno obdelavo.

V preteklosti smo tako dobili že kar nekaj takšnih projektov – zadnji večji primer je bila nadgradnja igre Max Payne – zdaj pa se je rodil nov mod GTASA RTX-Remix Project, ki v bolj sodobno grafično preobleko poskuša pretvoriti legendarni GTA San Andreas, ki je originalno izšel še za konzolo PlayStation 2, nakar je bil predelan še za cel kup drugih sistemov.

Razvijalec Rockstar je sicer že spočel svojo verzijo uradne predelave, vendar pa ta kakšnih sodobnih učinkov tipa ray tracing ni vsebovala in je bila na začetku bolj hroščata zmeda kot pa kakšna resna nadgradnja. Tale modderski projekt pa temeljev igre ne seli na nov pogon, ampak v podobo originala vcepi prenovljeno osvetljavo, za povrh pa še izboljša podrobnost nekaterih tekstur.

Končni rezultat pusti mešane vtise in je dober dokaz, da RTX Remix ni neko magično orodje, kjer bi nekdo samo kliknil en gumb in dobil moderno različico ostarelega naslova. Že v zgodnjem posnetku lahko vidimo kar nekaj grafičnih napak, ko svetloba enostavno ne deluje tako kot bi morala, glavni lik CJ pa je v nekaterih kadrih videti povsem plastično. A še huje jo odnese grafična paleta, ki je mestoma preveč svetla, s tem pa se uniči originalna vizija Rockstarja, ki je San Andreas namerno oblekel v bolj temačne, rjave odtenke, saj je s tem vplival na grajenje atmosferičnosti znotraj razbojniško obarvanih “ghetto” sosesk.

Modder bo prav tako moral še malce postoriti na optimizaciji, saj tako modificirana igra tudi na grafični kartici RTX 4080 mestoma pade globoko pod mejo 60 sličic na sekundo. Mod je sicer zdaj že na voljo za igranje, prevzamete pa ga lahko tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime