Cena Bitcoina po treh letih zopet presegla 50.000 $

Zgodovina kriptovalut je polna zgodb vzponov in padcev, ki investitorje ves čas držijo na robu sedežev. Vsekakor smo bili v zadnjih letih deležni dovolj zgodb o prevarah tudi največjih kriptomenjalnic, zaradi česar je marsikomu upadlo upanje v to neodvisno valuto, ki bi morala biti v bistvu plačilna metoda prihodnosti.

Največji kripto žeton je skozi leta nabral že toliko vrednosti, da nanj marsikdo gleda kot na investicijo kot pa neko pravo plačilno sredstvo in nič čudnega potem, da je ameriški regulator za trg vrednostih papirjev prejšnji mesec omogočil investicijo v Bitcoin, kar je bila velika prelomnica za svet kripta, a mu ni takoj sledila nora rast vrednosti.

bitcoin

V bistvu se je zgodilo ravno nasprotno: vrednost enega Bitcoina je 26. januarja padla na nekaj več kot 36k evrov, a se je nato začela zlagoma dvigati. Razlog za padec je upravljavec skladov Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ki je prodal svoje zaloge te valute, zdaj pa se je to stanje umirilo in vrednost Bitcoina je zopet začela naraščati.

In pred kratkim je Bitcoinu spet uspelo prebiti magično mejo 50.000 $, ki je lepa okrogla številka, evropska pa je malce manj privlačna, saj znaša malce več kot 46.000 evrov. Lastnike kriptovalut je s tem oblil nov val optimizma, ki so ga v zadnjih letih krvavo potrebovali: Bitcoin je svoj rekord postavil 10. novembra 2021, ko je en BTC veljal skoraj 64k evrov, a že leto kasneje je bila slika povsem drugačna, ko je propadla menjalnica FTX, njen lastnik Sam Bankman-Fried pa se je znašel za zapahi. Cena enega Bitcoina je bila takrat mizernih 15k evrov in tudi leto 2023 ni postreglo s kakšnim večjim zasukom.

A stvari so v 2024 drugačne, saj je zdaj ameriški regulator za trg vrednostih papirjev Bitcoinu prižgal zeleno luč, s tem pa se je tudi vrnilo zaupanje v to valuto. Nas kmalu čaka nova rekordna vrednost, ki bo presegla tisto iz 2021? Vsaj za pomanjkanje grafičnih kartic se nam zdaj ni treba bati, kar je še en nor vidik preteklosti kriptovalut.

Kot vedno tudi tokrat svetujemo, da vsa gibanja kriptovalut spremljate na našem lastnem sledilniku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime