Microsoft bo prihodnost Xboxa razkril 15. februarja

Prišli smo v teden za katerega je Microsoft napovedal veliko posodobitev, ki se bo tikala njihove nadaljnje strategije razvoja iger in tudi znamke Xbox. Internet že nekje dva tedna pretresajo novice, da naj bi začel Microsoft svoje igre tržiti tudi na ekosistemih svojih največjih konkurentih kot sta konzoli PlayStation 5 in Nintendo Switch in vse te govorice so pripeljale do tega, da je Microsoft enostavno na njih moral podati nek uradni odgovor, tega pa je napovedal za ta teden.

In zdaj imamo tudi uradni datum dogodka, ki zna biti eden od najbolj pomembnih v igričarskih zgodovini. Uradni Xbox račun na X-u je namreč zapisal, da se bo ta posodobitev pripetila že 15. februarja ob 21.00 in to preko… Podcasta?

Na podcastu se bodo za mikrofon usedli Phil Spencer, ki je zdaj že zagotovo najbolj prepoznaven obraz znamke Xbox, pridružila pa se mu bosta še predsednica Xboxa Sarah Bond ter Matt Booty, šef Xbox Games Studios. Najava je z besedami dokaj skopuška, saj zgolj napove dejstvo, da se bo trio razgovoril glede prihodnosti poslovanja Xboxa.

Podcast je morda malce bizarna izbira za tako pomembno najavo, zaradi česar so nekateri začeli ugibati, da morda novice ne bodo tako pretresljive kot pa je bilo sprva napovedano. In insajderji so v preteklih tednih strašili z marsičem: od tega, da bo Microsoft vse svoje igre, vključno s Starfieldom, preselil na PlayStation 5 do tega, da bo povsem prenehal z izdelavo konzol Xbox in se bo usmeril samo v založništvo.

Novinarka Shannon Liao je prišla do informacij, da naj bi Phil Spencer zaposlenim pri Microsoftu zaupal, da nameravajo še naprej izdelovati konzole Xbox in da te ostajajo pomemben del njihove poslovne strategije.

Vseeno se ob vsem tem pojavlja preprosto vprašanje: zakaj Microsoft ni vsega skupaj enostavno zanikal in si s tem prihranil glavobole in škodo znamke? Edini logični odgovor je to, da vse te govorice vsaj delno držijo, a da je zadeva presneto zakomplicirana, zato jo je najlažje razložiti samo preko daljšega podcasta, kjer glave staknejo najbolj pomembne osebe znamke Xbox.

Podcast bo moč spremljati na Xboxovem uradnem YouTube kanalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime