RPG igra The Thaumaturge zamaknjena v marec

Igra The Thaumaturge ima potencial biti eno večjih presenečenj leta 2024. Sicer bi samo največji optimisti gojili upanje, da se bo tole prodalo toliko kot je zmogel Baldur’s Gate 3, a čisto možno je, da se v naš kolektivni spomin zapiše na ravni igre Disco Elysium. Razvijalec Fool’s Theory, ki je sestavljen iz bivših zaposlenih Witcherjevskega studia CD Projekt RED, je do sedaj izdal zgolj eno igro: Seven The Days Long Gone, ki pa je pokazala dovolj kvalitete, da jim je CDPR zaupal delo na polni predelavi igre The Witcher 1.

Še pred to pa bomo dobili zanimivo RPG izkušnjo The Thaumaturge, ki nas postavi v leto 1905 sredi Varšave, le da ta vsebuje pridih temne fantazije. Nastopali bomo v vlogi Wiktorja Szulskega, ki lahko vidi bizarna bitja tuje dimenzije, imenovana “Salutors”, za povrh pa lahko pogleda v človeško dušo in se pogovarja z entiteto, znano kot Darkness.

Raziskovanje ulic fantazijske vzhodne Evrope je vsekakor zanimiva premisa, ki je v videoigrah ne obiščemo pogosto in zna biti, da bo ravno zaradi tega The Thaumaturge presneto privlačen tudi Slovencem. Igra se bo poleg temačne atmosferičnosti ponašala še z razvejanim sistemom veščin, naprednim poteznim bojem, med preigravanjem zgodbe pa bo treba sprejeti cel kup odločitev, ki naj bi, vsaj v teoriji, pomembno vplivale na nadaljnji razplet dogodkov.

The Thaumaturge bi moral iziti že ta mesec, a zdaj ga je Fool’s Theory zamaknil na 4. marec. Razlog niso kakšne zamude sredi razvoja, saj naj bi bila igra v celoti nared, a da naj bi bil februar preprosto preveč natlačen z igrami, zato so zadevo raje zamaknili na datum, kjer mu bodo lahko igralci posvetili toliko pozornosti, kot je takšen naslov tudi zahteva.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime