Microsoft zdaj uradno potrdil: 4 Xbox ekskluzive prihajajo na Nintendo Switch in PlayStation

Po dveh burnih tednih je Microsoft včeraj zvečer končno spočel obljubljeni podcast, ki se je lotil teme nadaljnje prihodnosti njihove znamke Xbox. In po vseh pričakovanjih glede prej objavljenih govoric je bila končna predstavitev dokaj majhna in za nekatere tudi razočaranje, saj bi lahko bilo vse skupaj zajeto preko malce daljšega zapisa na X-u.

20-minutni video razgovor je tiste glavne stvari povedal v uvodnih minutah, ko je Phil Spencer potrdil govorice, da bo Microsoft res izdal nekatere od svojih ekskluziv tudi na drugih sistemih. Dokaj nadležno je sicer dejstvo, da nihče ni omenil kateri sistemi to so, čeprav je jasno, da se bodo ti naslovi pojavili na konzolah PlayStation in Nintendo Switch, saj na PC-ju že obstajajo, drugih platform, razen VR-ja in telefonov, pa niti ni.

Phil ni želel niti povedati o katerih igrah je govora, saj je omenil le to, da je trenutno govora o štirih naslovih: dveh manjših in dveh, ki vsebujeta večigralsko komponento. Studii že delajo na predelavah in uradne najave verjetno niso več daleč stran, čeprav nam je skoraj vsem jasno, o katerih igrah je tule govora: Sea of Thieves, Grounded, Pentiment in Hi-Fi Rush.

Spencer je ob tem hitro dodal, da to ne pomeni, da bodo zdaj kar vse Xboxove igre skočile na druge platforme in da takšen prehod zaenkrat ni načrtovan za večje zadeve kot je Starfield in prihajajoči Indiana Jones. Preko prve bere iger bodo v bistvu testirali ta pristop, nakar se bodo za vsako igro naprej posamično odločili, ali si zadeva zasluži predelavo tudi za druge sisteme ali pa naj ostane zavezano samo k Xbox konzoli in PC-ju.

A vendar je te besede treba jemati z rezervo, saj je Phil kasneje v intervjuju za spletno stran The Verge povedal, da kot industrija ne bi nikoli smeli razmišljati o temu, da bo neka igra za vedno ostala zavezana k samo eni konzoli. Phil je hkrati potrdil, da znajo takšne predelave doživeti tudi druge njihove igre, a da želijo najprej pogledati finančne rezultate tega začetnega nabora naslovov in če bodo ti prodajno uspešni, potem bodo skoraj zagotovo temu zgledu sledile tudi ostale ekskluzive.

Microsoft tako tipa po multiplatformskemu trgu, kar niti ni presenetljivo, saj prodaja konzol Xbox Series S in X ni bila tako močna, kot so pričakovali, rast naročnikov storitve Game Pass pa se je tudi upočasnila in je daleč od začetno začrtanih projekcij.

Microsoft je v podcastu še potrdil, da so odveč strahovi glede njihovega umika iz trga konzol. Decembra nameravajo napovedati novo napravo, ki bo osvežila trenutno ponudbo njihovih fizičnih izdelkov, pridno pa načrtujejo tudi naslednika konzole Xbox Series X, ki naj bi bil “največji preskok v strojni zmogljivosti doslej”. Nova generacija konzol je sicer še daleč stran, saj se osvežitev pričakuje enkrat v letu 2028.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Če bo prodaja na ostalih konzolah dobra v kar pri igrah Sea of Thieves in Grounded sploh ne dvomim bodo verjetno tudi ostale igre postopoma prišle.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime