Diablo 4 konec marca prihaja na Game Pass

Dobrega pol leta mineva odkar smo igralci lahko prvič skočili v nedrje igre Diablo 4 in se spopadli z vsemi demoni in raznimi drugimi hudičevci, ki jih je ponudila Blizzardova najnovejša igra, ta pa je ob izidu prejela kar nekaj kritik iz strani igralcev. Jeza teh je te dni še bolj narasla, saj vsebuje igra čedalje bolj agresivne mikrotransakcije, ki jim je tudi porasla cena. Se morda še kdo spomni časov starošolskega Diabla 2, kjer si vse lahko odklenil le in samo preko ure in ure dolgega igranja?

Diablo 4 je od svojega izida naredil še eno potezo, ki se bo zapisala v zgodovino: bil je to namreč eden od prvih naslovov tega razvijalca, ki se je pojavil na Steamu in tam brž zabeležil slabe ocene jeznih igralcev. Zdaj bo tale igra doživela še eno takšno premierno selitev, saj bo po Microsoftovem nakupu založnika Activision Blizzard postala prva, ki se bo preselila na servis Game Pass.

Microsoft je to uradno napovedal včeraj, kjer so preko uradnega podcasta najavili tudi načrte glede nadaljnjega poslovanja branže Xbox. Ta bo še naprej obstajala in njen pomemben del bo tudi storitev Xbox Game Pass, ki je v zadnjih letih narasla na 34 milijonov aktivnih naročnikov. To je sicer navidez visoka številka, a v bistvu ni tako impresivna. Microsoft je zadnjo uradno številko glede baze naročnikov storitve Game Pass podelil več kot dve leti nazaj, takrat pa jo je plačevalo 25 milijonov igralcev.

V dveh letih so tako pridobili za 36 % več naročnikov, kar ni slabo, a Microsoft je kasneje za spletno stran The Verge potrdil, da so v to številko všteti tudi naročniki storitve Game Pass Core, ki je v bistvu samo predelana naročnina Xbox Live Gold. Lastniki te naročnine so bili samodejno pretvorjeni v naročnike Game Passa, saj je bil pač Gold umaknjen. Splošno gledano je Game Pass v bistvu izgubil naročnike, saj je pri zadnjem štetju Xbox Live Gold uporabljajo slabih 12 milijonov naročnikov, ki so bili nato pretvorjeni v Game Pass publiko, seveda pa je težko vedeti, koliko od teh je nato preklopilo na naročnino višje stopnje. Upad naročnikov vsekakor ni v prid Microsoftu, ki je do leta 2030 načrtoval 100 milijonov aktivnih naročnikov te storitve.

Diablo 4 se bo na Game Passu pojavil 28. marca in bo na voljo tako na konzoli Xbox Series X kot tudi na PC-ju. Proti koncu tega leta bo četrti Hudičev prejel tudi svojo prvo večjo razširitev, imenovano Vessel of Hatred.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime