Dodatek za Elden Ring izide junija, a razvijalec FromSoftware trenutno ne načrtuje izdelave nadaljevanja

Razvijalec FromSoftware je včeraj končno izdal prvi napovednik za težko pričakovani dodatek Shadow of the Erdtree in premiera je doživela resnično neverjetno visoko gledanost. Ob zadnjem mojem štetju je bilo ob premieri prisotno okoli 700k gledalcev, ti pa so nato prisostvovali trem minutam gledanja velikih šefov, ki nam bojo preko vratolomnih potez naganjali strah v kosti, glavno vlogo v štoriji pa bo nosil Messmer the Impaler, nekaj pa bo imela za povedati tudi Miquella.

Po izidu napovednika so se na spletu pojavili tudi zanimivi intervjuji, kjer je na vprašanja medijev odgovarjal sam Hidetaka Miyazaki, šef razvijalca FromSoftware.

V intervjuju za IGN je Hidetaka izdal marsikakšno informacijo, ki iz napovednika ni bila razvita. Priznal je, da bo Shadow of the Erdtreee njihova največja razširitev do sedaj in njegova površina za raziskovanje bo malce večja od pokrajine Limgrave, ki je bila tista prva večja mapa v osnovni kampanji. V dodatku se bomo znašli na povsem novi lokaciji, sam preplet igranja pa bo podoben kot v izvirni kampanja: skočili bomo na konja in zajahali skozi odprti svet, ta pa bo skoraj na vsakem koraku skrival nekaj novega – bodisi slastne zaklade ali pa mini temnice z opcijskimi manjšimi šefi.

Šefetin ne bo manjkalo, saj nas čaka kar 10 večjih nasprotnikov, vsi od teh pa ne bodo nujni za dokončanje zgodbe dodatka. Hidetaka je k temu dodal, da se zaveda želje igralcev po težji vsebini in jasno mu je, da so nekateri pripravljeni ure življenja posvetiti pretepanju kakšnega res zagonetnega šefa. Pri tem je specifično omenil šefinjo Malenio in da nas tudi v tem dodatku čakajo podobni naporni, a na koncu koncev zabavni boji. In da, tudi Shadow of the Erdtree bo vseboval vsaj eno lokacijo s strupenim močvirjem, kar je postal že štempelj razvijalca FromSoftware.

Je pa Hidetaka z informacijami tudi presenetil. V intervjuju je omenil, da bo Shadow of the Erdtree edini dodatek za igro Elden Ring in da trenutno nimajo načrtov za izdelavo novih DLC-jev ali pa nadaljevanja. To me je presenetilo, saj sem po ogromnem uspehu Elden Ringa predvideval, da se je razvijalec hitro vrgel v izdelavo nadaljevanja, vendar pa temu očitno ni tako. Hidetaka sicer pravi, da to ne pomeni, da Elden Ring nikoli več ne bo dobil nove vsebine, a če bo ta kdaj prišla jo verjetno lahko pričakujemo šele z naslednjo generacijo konzol.

V intervjuju za spletno stran Eurogamer se je Hidetaka dotaknil tudi igre Bloodborne. Na vprašanje o morebiti predelavi te igre kakšnega resnejšega odgovora ni podal, saj je samo omenil, da je vesel odziva oboževalcev nad to igro in da jo tudi FromSoftware močno ceni, vendar pa kakšnih planov o predelavi in nadaljevanju ni potrdil, a je prepričan, da Bloodborne še ni rekel zadnje in ga bomo morda enkrat ugledali na konzoli PlayStation 6.

Dodatek Shadow of the Erdtree izide 21. junija, igra pa je brž po objavi napovednika prešla tudi v prednaročilo. Na Steamu bo treba za dodatek odšteti 40 €, na voljo pa so tudi zbirateljske verzije igre, kjer se boste za 250 € na mizi lahko pozabavali s 46 cm visokim kipcem Messmer The Impalerja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime