Microsoftove ekskluzive Pentiment, Hi-Fi Rush, Grounded in Sea of Thieves uradno najavljene za Nintendo Switch in Playstation 5

Microsoft je slab teden nazaj v podcastu napovedal spremembo strategije izdajanja svojih lastno razvitih naslovov, ki bodo po novem svoje rojstvo doživeli tudi na konkurenčnih konzolah. Obenem je miril, da to zdaj ne pomeni, da se bo kar čez noč njihova celotna knjižnica preselila na druge sisteme in da bomo še letos počeli bogoskrunska dejanja kot je poganjanje Halo iger na konzoli PlayStation, saj bodo najprej namočili prst v vodo s preizkusom štirih ekskluziv, ki jih na podcastu niso želeli naravnost razkriti.

O katerih igrah je bilo govora ni dolgo ostala skrivnost, saj so na splet že prej izcurljale informacije, da Microsoft razmišlja o selitvi iger Pentiment, Grounded, Sea of Thieves in Hi-Fi Rush, včeraj pa se je zgodila tudi uradna napoved vseh teh iger.

Najprej bo svoj platformski prehod naredil izjemno zanimiva igra Pentiment, ki jo je konec leta 2022 spočel razvijalec Obisdian Entertainment. Če ste uživali v igranju igre Disco Elysium in če pri videoigrah obožujete veliko dialogov, branja in spremljanje detektivsko obarvane zgodbe znotraj samostana v 16. stoletju potem je tale zadeva kot naročena za vas. Pentiment izide na konzoli Nintendo Switch in PlayStation 4 in 5, tam pa se bo rodil že kar danes, 22. februarja.

Skok na tuje platforme bo opravila tudi glasbeno obarvana pretepačina Hi-fi Rush, ki smo ji lani nadeli naslov igre leta 2023. Založnik Bethesda je za te namene spočel krajši zabavni napovednik, za razliko od Pentimenta pa se bo Hi-Fi Rush pojavil samo na konzoli PlayStation 5.

Tretja Microsoftova ekskluziva, ki se bo selila na tuje pašnike je igra Grounded. Tudi to je ustvaril razvijalec Obsidian, gre pa za tretjeosebno preživetveno igro v kateri nastopamo v vlogi pomanjšanih najstnikov, ti pa morajo na domačem dvorišču preživeti nevarnosti v obliki mravelj, pajkov in drugih žuželk, ki nas čakajo znotraj navidez nedolžnega travnika. Grounded je poseben v tem, da ga lahko igramo z drugimi igralci, čisto fajn pa se bomo imeli tudi v samotarski izkušnji, za povrh pa se ne boste samo ukvarjali s preživetvenimi mehanikami, ampak boste lahko tudi spremljali zanimivo zgodbo. Grounded se bo 16. aprila pojavil na konzolah Nintendo Switch in PlayStation 4 ter 5.

Za konec je tu še gusarska avantura Sea of Thieves, ki je preko PC-ja in Xboxa skozi leta nabrala zvesto skupino igralcev, ti pa bodo zdaj dobili nove navdušence nad rumom in papigami na rami, saj bo igra 30. aprila skočila tudi na konzolo PlayStation 5, selitev pa bo podpirala navzkrižno večigralstvo med vsemi platformami.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime