Sonyjeva VR očala PSVR 2 bodo končno dobila podporo za PC

Sonyjevi VR naočniki PS VR2 so nam bili pri naši recenziji načeloma sicer všeč, a že leta nazaj smo se pritožili, da se je podjetje v ta žanr igričarske zabave vrglo bolj polovičarsko. Izdelek je sicer kvaliteten, a pri izidu so mu manjkale večje ekskluzive, dejstvo, da so očala zavezana samo PlayStation 5 ekosistemu, za katerega se Sonyju ni dalo spočeti niti namenskega uporabniškega vmesnika, pa napravi ni delalo uslug, saj je VR že zdavnaj postal veliko več kot pa samo izdelek za igre.

Od izida pa vse do sedaj se kaj bistvenega ni spremenilo, saj PS VR2 še zdaj nima kakšne res ubijalske igre zaradi katere bi se mase igralcev zgrinjale na blagajne po svoj kos VR zabave, zaradi česar je naprava potihoma tonila v pozabo. A Sony morda še ni čisto zares vrgel puške v koruzo, saj so na uradnem blogu popisali vrsto novih iger, ki prihajajo na PS VR2, vendar te niso toliko pomembne kot pa kratek stavek, ki zna tej napravi vdihniti novo življenje: Sony je začel uradno testirati podporo teh očal na PC-ju.

Z uradno podporo očal PS VR2 bodo Sony zagotovo pridobil večjo prodajo tega izdelka, ki se mu ga je veliko ljudi odreklo specifično zaradi tega, ker naprava ni podpirala široke knjižnice naslovov na PC-ju. Računalniški navdušenci nad VR zabavo pa bodo zagotovo veseli novih očal, ki bodo potencialno lahko zamenjale zdaj že pošteno zastareli Valve Index. Sicer na lestvici najbolj popularnih PC VR očal najvišja mesta zavzemajo očala Meta Quest 2 in 3, ki zraven ponujajo še brezžično zabavo, vendar pa PS VR2 ponujajo svoje prednosti: OLED ekrana, osveževanje pri 120 Hz, ločljivost 2000 x 2040 na vsako oko in tehnologija sledenju oči, kontrolerja in sama očala pa nudijo napredne vibracije, ki izkušnji dodajo nov nivo imerzije.

Sony se še ni izrekel, kdaj bo podpora za PS VR2 uradno prispela na PC, a upajo, da se bo to zgodilo še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime