Age of Empires 2 dobiva nov večji dodatek, predelava Age of Mythology pa nov dražilnik

Navdušenci nad starošolskimi strategijami, ki jih lahko uživamo v realnočasovnem načinu, so v zadnjih nekaj letih pridobili cel kup nove vsebine. Žanr teh iger je sicer na splošno še vedno mrtev, a ga uspešno pokonci drži Microsoft, ki je preko dobro izdelanih predelav oživel svojo serijo strategij Age of Empires, obnove pa so se izkazale za tako uspešne, da je založnik leta 2021 spočel čisto sveže 4. poglavje franšize.

Vendar kljub temu najbolj popularen ostaja 2. del, ki ga je v nadgrajeno verzijo Definitive Edition prepeljal razvijalec World’s Edge, ta pa je v bistvu sestavljen iz modderjev, ki so vsa ta leta pridno skrbeli za dostavo vsebine v Age of Empires 2. Morda sta bila ravno zaradi tega prenova in lanski dodatek Return of Rome tako dobra sprejeta, saj se dela vsebina, ki jo igralci že dolgo zahtevajo in nič drugače ne bo pri novi razširitvi Victors and Vanquished, ki bo imela največ vsebine doslej.

Projektu stoji na čelu Ramsey “Filthydelphia” Abdulrahim, ki je bil včasih modder, nakar je bil zaradi svojih profesionalnih delanih izdelkov preseljen v pisarne razvijalca World’s Edge. Novi dodatek bo prinesel kar 19 novih scenarijev, 14 od teh pa je bilo navdihnjenih iz strani prejšnjih modov, ki pa so zdaj dobili še nadgradnje v obliki glasovnega igranja, profesionalno izdelanih vmesnih sekvenc in unikatne glasbene spremljave, ki je bila ustvarjena specifično za ta dodatek.

Scenariji so raznoliki in vključujejo vikinško kampanjo, ki jo bo vodil slavni Ragnar Lothbrok, tega pa ste zagotovo spoznali preko televizijske serije Vikings. Na drugi strani bomo skočili v škornje Otona Velikega, ki se bo poskušal spoprijateljiti s Franki in Vikingi, ugledali pa bomo tudi nekaj japonskega sabljanja, kjer bo prisoten unikatni morilski klan Mori in njegove ninje.

Novo posodobitev glede razvoja je prejela tudi predelava igre Age of Mythology: Retold. Tudi na tej dela World’s Edge in čeprav kakšnega novega igralnega napovednika nismo ugledali, smo vsaj dobili kratki vpogled v grafično paleto v katero se nagiba Retold. 3D modeli so videti odlično in res bo zanimivo videti obnovo te strategije, ki sicer nikoli ni bila tako popularna kot Age of Empires, a je skozi leta obdržala dovolj zvesto in glasno skupnost, da je Microsoft na koncu vendarle odobril delo na polni obnovi.

Dodatek Victors and Vanquished za Age of Empires 2: Deifinitve Edition izide 14. marca in ga lahko na Steamu že prednaročite za dobrih 11 €, Age of Mythology: Retold pa potrebuje še nekaj časa v pečici, a naj bi izšel za PC in konzole Xbox enkrat kasneje letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime