Age of Empires 2 dobiva dodatek, ki bo v bistvu predelana vsebina prvega dela

Bodo realnočasovne strategije kdaj zopet doživele ponoven preporod in se bo zaradi tega Blizzard enkrat spravil v izdelavo igre Starcraft 3? Kdo bi vedel, a vsaj nekdo pri Microsoftu je velik oboževalec franšize Age of Empires, ki je v zadnjih letih pridobila predelave prvih treh delov, nakar je nekdo še odobril delo na polnopravnem četrtem delu.

Microsoft sicer nikoli javno ne bo priznal, kateri del mu je najljubši, a vsakemu je jasno, da njegove srce pripada drugemu delu, ki ne dobiva samo popravkov, ampak tudi povsem nove dodatke in zdi se, da je dejansko Age of Empires 2 bolj podprt kot pa novo izdani Age of Empires 4.

Drugi del je igralce lani razveselil z razširitvijo Dynasties of India, čez slabe tri tedne pa se pripravlja že nov dodatek, ki bo tokrat nosil ime Return of Rome in bo v svet Age of Empires 2 spet prinesel Rimljane.

Vendar pa bo dodatek veliko večji kot so morda nekateri predvidevali. Ne samo, da bodo v AoE 2 oživeli Rimljani, ampak bo razvijalec Forgotten Empires predelal tudi vseh 16 civilizacij, ki jih najdemo v originalu, na vrh pa bo dodal še čisto novo ljudstvo Lac Viet.

To je ogromno nove vsebine, ki jo boste lahko preizkusili skozi tri enoigralske kampanje, z njimi pa se boste lahko poigrali tudi v načinu Skirmish in preko večigralstva – a ker gre tu za starejše civilizacije, bodo te lahko tekmovale samo med sabo, saj bi jih drugače srednjeveška tehnologija naravnost povozila. Izjema tu bodo Rimljani, ki so bili dovolj napredni, da jim bomo lahko v Age of Empires 2 naproti postavili tudi vsa druga ljudstva, ki so se rodila mnogo kasneje.

Return of Rome izide 16. maja, na Steamu pa boste za dodatek odšteli 14,99 € – ta cena je do izida znižana na 12,74 €.

Microsoft za svojo serijo strategij res lepo skrbi. Age of Empires 2 je nedavno prejel predelavo za konzolo Xbox Series X, zraven pa je bila pa tudi dodana podpora za igralne ploščke. Na enak prehod čaka Age of Empires 4, napovedana pa je bila tudi predelava bolj fantazijsko obarvane strategije Age of Mythology, a ta zaenkrat še nima datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime