Težko pričakovana indie igra Little Devil Inside končno pokazala nove znake življenja

Med najbolj pričakovane indie naslove zadnjih nekaj let lahko zagotovo na vrh zapišemo igro Hollow Knight Silksong, ki je bila prvič najavljena leta 2019, od takrat pa smo o njej slišali bore malo. A ni to edini takšen naslov, ki že nekaj časa preizkuša potrpežljivost igralcev, saj je živce parajoč tudi naslov Little Devil Inside, s to razliko, da se ta ne more zanašati na renome kakšnega preteklega dela, ampak lahko igralci upanja polagajo samo v napovednike in sami sebi govorijo, da stvar ni samo nek nateg in bo dejansko enkrat tudi izšla.

Razvijalec NeoStream Interactive je namreč idejo za Little Devil Inside sprva predstavil preko Kickstarter kampanje in to daljnega leta 2015, zadeva pa je zaradi čudovitega napovednika hitro nabrala zahtevani znesek, nakar je razvijalec pogumno napovedal izid, ki naj bi se zgodil proti koncu leta 2016.

A stvar je bila nato zamaknjena, saj so razvijalcu zrasle peruti zato je razširil idejo projekta, nakar so tekla leta in leta, vmes pa se ni veliko zgodilo. Zadnjo večjo predstavitev je igra dobila leta 2021 in takrat se je upalo, da zna zadeva celo iziti v 2022. Vendar pa se je NeoStream nato spet zavil v molk, ki ga je prekinil šele nekaj dni nazaj, ko je na splet poslal nov igralni napovednik, zraven pa pripisal še večjo posodobitev glede razvoja, ki si jo lahko preberete na Kickstarterju.

Iz zapisanega je jasno, da se je ekipa skozi leta močno spremenila, narasla in zopet skrčila, tako da je razvijalec zdaj zopet prisoten v manjši zasedbi, ki naj bi bila bolje fokusirana. Razvoj je očitno bil tudi preklopljen na pogon Unreal Engine 5 in napovednik je vsekakor čudovit in vizija igre ostaja nespremenjena: spočeti zanimivo avanturo, kjer prečkate čudovito poustvarjen svet peš ali preko vozil, na potovanju pa srečate razne zanimive osebe s katerimi lahko pokramljate, vsake toliko pa se bomo lahko tudi malce pretepali ali pa se skrivoma tihotapili skozi stopnje.

Kljub vsemu pokazanemu pa še vedno nismo dobili niti približnega datuma izida in podpornikom je razumljivo začelo zmanjkovati potrpljenja. Komentarji glede posodobitve niso vzpodbudni in kar nekaj jih je, ki zahtevajo vračilo denarja, a tega seveda ne morejo dobiti, saj NeoStream še naprej dela na igri. No, vsaj tako je videti, razen če so med razvojem nabrali za desetletje napovednikov, ki jih bodo nato izdali posamično vsakih nekaj let, dokler ne bodo na stvar in vračilo denarja pozabili tudi tisti prvi podporniki.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime