V 76. letu starosti se je od nas poslovil igralec Richard Lewis

Legendarni komik Richard Lewis se je včeraj od nas poslovil v svojem 76. letu starosti, kar ni razžalostilo vseh njegovih prijateljev in nebroj sodelavcev, ampak tudi oboževalcev, ki so njegovo pot spremljali vse od sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko se je prvič pojavil znotraj obujajoče se stand-up komedije ZDA.

Igralec je do svoje prepoznavnosti prišel na račun stand-up komedije in leta 1989 je razprodal celotno dvorano Carnegie Hall, že takrat pa je bil zelo dejaven tudi na televiziji. Radi so ga imeli predvsem gostitelji nočnih pogovornih oddaj, kjer je vedno navduševal s svojimi ciničnimi šalami, črno obleko in odkritim humorjem, ki se je rad delal norca tudi iz svojih osebnih problemov, saj se je Richard dolgo boril s težavami glede odvisnosti od alkohola.

Malce mlajšim gledalcem se je zagotovo vtisnil v spomin preko serije Curb Your Enthusiasm oziroma Nikar tako živahno, kjer je igral fiktivno verzijo samega sebe, tam pa je bil idealen par vodilnemu komiku in svojemu dobremu prijatelju Larryju Davidu. Leta 2000 je nastopil v pilotni epizodi in hitro postal ljubljenec občinstva, nakar je nastopil v več kot 40 epizodah te serije. Leta 2021 je najavil, da se ne bo pojavil v zadnjih sezonah, saj je moral okrevati po operacijah, a se je nato vendarle pojavil v eni sceni. Lani je Lewis javno priznal, da trpi za Parkinsonovo boleznijo, zaradi česar je bil njegov pričakovani izostanek iz še zadnje, 12. sezone, upravičen, a nato so bili gledalci presenečeni, ko se je v novi sezoni, ki te dni izdaja še zadnje epizode, spet pojavil in je bil videti bolje kot pa v preteklih nastopih.

Žal pa je usoda vseeno rekla svoje in igralec je včeraj doživel srčni zastoj na svojem domu v Los Angelesu. Novico je potrdil njegov tiskovni predstavnik, širom spleta pa so se brž izlili pokloni njegovih prijateljev in sodelavcev, marsikomu pa je služil tudi za vzor.

Oglasil se je tudi Larry David, ki se je z Lewisom spoznal ko sta bila stara vsega 12 let, vse od takrat pa sta bila neločljiva. Larry je Richarda označil za svojega mlajšega brata in da je kot oseba držal redko kombinacijo zabavnega a hkrati srčnega človeka, a ga je včeraj spravil v jok, za kar mu ne bo nikoli odpustil.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime