Greedfall 2 izide že poleti, a zgolj v obliki Early Access

Se morda spomnite igre Greedfall? Ambiciozen RPG izpod rok razvijalca Spiders nas je pozdravil leta 2019 in nam dal vedeti, da ima ta studio med sabo kar nekaj pametnih glav, ki so ravno pred tem, da spočnejo en res dober naslov. Greedfall je bil do takrat njihov najboljši izdelek in se je tudi dobro prodal, zato ni čudno, da sta Spiders in založnik brž najavila nadaljevanje, ki je včeraj dobilo svež napovednik in celo približen datum izida.

GreedFall 2: The Dying World ne bo tipično nadaljevanje, saj se bo štorijalno odvijalo tri leta pred dogodki iz prve igre, tokrat pa bomo nastopali v vlogi domorodca otoka Teer Fradee, ki bo pobegnil suženjstvu, se združil s kompanjoni in se odpravil skozi novo RPG štorijo, ki ga bo vodila skozi novo pokrajino Gacane, saj od tam izvirajo njegovi nekdanji lastniki.

Glede na opis na Steamu se bo drugi del igral podobno kot predhodnik, tako da vas čaka veliko tretjeosebnega tekanja po na pol odprtem svetu, opravljanja raznoraznih nalog, iskanja istomislečih spremljevalcev in seveda veliko pretepanja, ki naj bi bilo tokrat bolj napredno od originala. Od izida prvega Greedfalla je Spiders namreč spočel še igro Steelrising, ta pa je preko “soulslike” mehanik nakazal, da zna razvijalec ustvariti tudi dokaj zadovoljiv bojevalni sistem in nekaj lekcij iz te igre bo zagotovo preseljenih v Greedfall 2.

Drugi del je sicer resda dobil svež napovednik, a ta ne pokaže nobenega igranja. Smo pa z njim dobili tudi datum izida, ki se bo zgodili že letos poleti, vendar pa takrat ne bomo dobili polne inačice igre. Greedfall 2 bo namreč najprej na voljo znotraj programa Early Access, kar je tudi prva igra tega razvijalca, ki že takoj ob izidu ne bo na voljo v obliki verzije 1.0. Kdo ve, morda zna ravno to pomagati Spidersu do tega, da na koncu izda nek res zadovoljiv izdelek in bo šel tako po korakih Lariana, ki je na enak način doživel preporod znotraj igre Divinity: Original Sin, nakar so preko naslova Baldur’s Gate 3 postali eno najbolj spoštovanih imen igričarskih poljan.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime