V razvoju nova Paranormal Activity igra in to izpod rok talentiranega studia

Sem velik oboževalec filmske franšize Paranormalno, saj ta spada v moj omiljeni žanr grozljivk “found footage”, ki me je prvič pošteno prestrašil leta 1999, ko je izšla grozljivka Čarovnica iz Blaira, nakar mi je srh v kosti poslal še leta 2009, ko je izšel prvi film znotraj franšize Paranormalno.

Film je nato dobil še nekaj nadaljevanj, ki pa so, vsaj po mojem mnenju, po kvaliteti strmo polzela navzdol, saj nobeno od nadaljnjih poglavij ni doseglo mojstrskega stopnjevanja groze, ki ga je pričaral izvirnik. V bistvu me je poleg originalnega filma v celi franšizi zares navdušil samo še en izdelek: igra Paranormal Activity: The Lost Soul, ki smo jo uvrstili na sam vrh največjih srhljivk za igričarsko praznovanje Noči čarovnic.

Franšiza Paranormalno bo v prihodnosti še enkrat skočila v igričarski svet, saj je bila včeraj napovedana igra Paranormal Activity: Found Footage, ki ga bo spočela studio DreadXP in DarkStone Digital, slednji pa je znan po svoji presneto srhljivi igri The Mortuary Assistant.

Za razliko od The Lost Soul bo Found Footage moč igrati brez VR naprave, igra pa bo vsebovala napredni sistem strašenja, kar pomeni, da bo igra dinamično prilagajala kje in kdaj nas bo napadla strašljiva paranormalna entiteta, to pa bo odvisno od naših dejanj skozi igro. Found Footage bo gradil na zgodbi, ki so jo filmi izpovedali skozi sedem filmov – zadnjega smo dobili leta 2021, ko se je rodil film Next of Kin.

Več podrobnosti glede igre še ni znanih, kar je razumljivo, saj je izid planiran šele za enkrat v 2026. Filmska franšiza je medtem zopet poniknila, saj so se sicer pojavile govorice o osmem delu franšize, nakar so se te izkazale za neresnične.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime