Dragon’s Dogma 2 bo na konzolah zmogel le 30 sličic na sekundo

Naslednja velika igra založnika Capcom se nezadržno približuje in večji mediji so včeraj dobili prve večje vpoglede v igro Dragon’s Dogma 2, ki je v zadnjih mesecih že dobila vrsto predstavitev igralnih razredov, ki bodo, tako kot v originalu, raznovrstni in dokaj unikatni.

Drugi del se glede igralne formule ne bo preveč razlikoval od predhodnika, tako da bomo še vedno raziskovali ogromen odprt svet, se bojevali proti vrsti večjih in manjših nasprotnikov, pri avanturi pa na bodo prav prišli posebni pomagači, imenovani “Pawni”, ki jih bomo nato preko spleta lahko delili tudi z drugimi igralci.

Grafično je zadeva videti odlično, a naveza odprtega sveta, dinamičnega pretepanja pravih velikanov in gledanja spektakularnih posebnih učinkov magije in prelestnega osvetljevanja preko ray tracinga bo zahtevala svojo ceno. Capcom je novembra lani že podelil uradne strojne zahteve za prijetno igranje in te so bile dokaj visoke: za 30 sličic na sekundo pri ločljivosti 2160i je potrebna vsaj grafična kartica RTX 2080 ali Radeon RX 6700. Zahteve si zdaj lahko preberete tudi na uradni Steam strani.

Režiser igre Hideaki Itsuno je za japonsko spletno stran RGJ potrdil, da se bodo te zahteve preselile tudi na konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, kjer sličice na sekundo sicer ne bodo omejene, a bodo tekle pri nekje 30 sličicah na sekundo, te pa niso trdno zakoličene. Na konzolah ne bomo imeli opcije izbiranja med dvema grafičnima načinoma kot je to pri večjih naslovih postalo že v navadi, ampak se bo tam treba zadovoljiti pač s tem, kar bomo dobili. Pričakujemo lahko, da bodo sličice na sekundo skakale nad in pod mejo 30, Capcom pa je stvar pustil odklenjeno najbrž zaradi tega, da imajo še nenajavljene konzole tipa PlayStation 5 Pro nekaj prostora za dihanje.

Itsuno je še potrdil, da bodo samo PC-ji zmožni poganjati Dragon’s Dogma 2 pri 60 sličicah na sekundo in to tudi pri ločljivosti 4K. Tudi tu bo meja sličic na sekundo odklenjena in glede na to, da bo igra že ob izidu podpirala tehnologijo DLSS 3, znajo te skočiti tudi visoko nad številko 60.

Dragon’s Dogma 2 izide 22. marca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime