PlayStation 5 Pro naj bi na trg prispel novembra 2024

Trenutna generacija konzol PlayStation 5 in Xbox Series S/X bo čez nekaj mesecev upihnila že svoje tretje leto obstoja in čeprav je bila ta, zaradi premajhnih zalog, sprva težko dosegljiva, se je zdaj situacija umirila, konzol je za vse dovolj in počasi so se pri igralcih začela pojavljati ugibanja glede potencialnega naslednika.

O PlayStationu 6 in naslednjem Xboxu se bomo verjetno pogovarjali šele enkrat v 2028, vmes pa znamo dobiti prenovo trenutnih konzol. Microsoft sicer pravi, da trenutno o tem ne razmišljajo, saj naj bi bil Xbox Series X že od začetka zamišljen kot nekakšna Pro verzija konzole, a pri Sonyju naj bi se nagibali v drugo smer.

O tem poroča spletna stran Key to Gaming, ki je sicer dokaj neznana, a avtor članka je novinar Tom Henderson, ki je v preteklosti pravilno napovedal kar nekaj nerazkritih Sonyjevih izdelkov, kot je denimo prenosna konzola Project Q. Tom je tisti, ki je že dolgo nazaj napovedal spremembo aktualne konzole PlayStation 5, ki naj bi se kmalu začela prodajati v verziji brez predvajalnika Blu-rayov, ta pa bo omogočala dodatni nakup optične enote.

Henderson pa je pred časom napovedal tudi Pro izvedenko konzole PlayStation 5, za to pa se je zdaj uspel dokopati do novih informacij. Sony naj bi delo na PlayStation 5 Proju začel v začetku lanskega leta, kodno pa se zadeva imenuje Trinity. Podjetje se naj bi tako držalo svoje dolgoletne zaljubljenosti do filmske franšize Matrica, saj se je v preteklosti konzola PlayStation 4 Pro kodno imenovala “Neo”, očala PlayStation VR pa “Morpheus”.

Henderson kakšnih specifikacij ni navrgel, saj se po njegovih besedah v te ne razume preveč. Je pa jasno, da bo PlayStation 5 Pro pošteno močnejši od osnovne verzije, saj naj bi Sony targetiral poganjanje iger v ločljivosti 4K pri 60 sličicah na sekundo, omenjena pa je celo podpora za ločljivost 8K. To zadnje je verjetno samo marketinška oznaka, ki se lepo vidi na papirju, saj PlayStation 5 dandanes težko prebavi že 4K ločljivost, kaj šele nekaj, kar ima na zaslonu 4x več pikslov. Da peklensko dragih televizorjev, ki to ločljivost sploh podpirajo, sploh ne omenjamo.

Izid nove konzole naj ne bi bil več daleč stran. Sony naj bi razvijalcem začel razpošiljati prve primerke že letos novembra, medtem ko naj bi konzola na splošni trg prispela novembra 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime