Igra The Sinking City dobiva nadaljevanje

Razvijalec Frogware, najbolj znan po seriji detektivskih iger Sherlock Holmes, nam je leta 2019 predstavil nov naslov The Sinking City, ki je obdržal nekatere detektivske prvine njihovih drugih iger in jim primešal nekaj primesi grozljivosti pisatelja H.P. Lovecrafta. Rezultat je bila v redu tretjeosebna avantura, ki ni ni zares izstopala in bi bila v bistvu kmalu po izidu lahko pozabljena, a Frogware se je nato spravil v dolgoletno bitko z založnikom Naconom od katerega je šele nedavno končno pridobil nazaj avtorske pravice do te igre, temu pa je včeraj sledila prva predstavitev nadaljevanja.

The Sinking City 2 bo govoril ločeno zgodbo od prvenca, a se bo še vedno odvijal blizu leta 1920 znotraj ZDA. Nastopali bomo v vlogi novega protagonista, vzdušje pa bo tokrat nagnjeno v grozljivost, medtem ko bodo detektivski elementi postali bolj opcijski in bodo tam samo zato, da boste lahko razkrili več podrobnosti zgodbe, a če vam ne bo do iskanja sledi potem vam to ne bo blokiralo nadaljnjega preigravanja rdeče niti.

Igra bo tokrat zgrajena znotraj pogona Unreal Engine 5, tako da lahko igralci pričakujemo nadgrajeno grafično podobo, kar je dobra novica, saj je prvi del na temu področju izpadel malce revno. Prvi napovednik vsekakor obeta in proti koncu videa lahko sredi neba opazimo titansko Cthulhu grozoto, ki je res videti kot nekaj iz nočnih mor.

The Sinking City 2 izide šele enkrat v 2025, tako da razvijalce čaka še kar nekaj dela. Ukrajinski studio pravi, da bodo del podpore poiskali preko Kickstarter kampanje, ki bo omogočila razvoj še nekaterih dodatnih igralnih dobrot in bo hkrati služila kot varnostna mreža za vse njihove delavce, ki jih topot ne pestijo samo množična odpuščanja ampak tudi bolj konkretne nevarnosti – Frogwares je namreč eden redkih razvijalcev, ki ni zapustil Ukrajine in še naprej dela znotraj Kijeva.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime