Anime svet žaluje: umrl je Akira Toriyama, oče serije Dragon Ball

Danes zjutraj je anime svet pretresla šokantna novica, saj je bila najavljena smrt legendarnega anime in manga ustvarjalca Akire Toriyame, ki se je od nas poslovil star 68 let. Novica je bila objavljena na uradni strani franšize Dragon Ball, v dolgem pismu pa lahko vidimo, da je Akira v bistvu umrl že teden prej, 1. marca, pogreb pa je bil rezerviran za ožje člane družine, saj ta ni želela okoli vsega tega delati medijskega cirkusa in tudi zdaj želijo žalovati v miru.

Akira je seveda najbolj znan po seriji Dragon Ball, a možakar je v svetu animejev in mang deloval 45 let in medtem je svoje talente preselil tudi drugam. Bil je dejaven tudi v igričarskem svetu, saj je oblikoval like za igre Blue Dragon, Chrono Trigger in Dragon Quest, kljub svoji starosti pa ni razmišljal o upokojitvi, saj je še vedno delal na kopici projektov in kdo ve koliko od njih bo zdaj prepeljanih čez ciljno črto.

Vpleten je bil tudi pri razvoju nove anime serije Dragon Ball Daima, ki bo izrisana v “chibi” slogu, Akira pa je pisal povsem nove originalne dogodivščine Gokuja in njegovih zvestih spremljevalcev. Daima izide enkrat v jeseni in prepričani smo lahko, da so mu avtorji znotraj epizod spisali kakšno posvetilo, ki ga bomo ugledali v uvodni ali pa odjavni špici.

Anime svet seveda žaluje in na X-u se je hitro zvrstilo cel kup poklonov, saj je Akira s svojimi stvaritvami vplival na veliko ljudi. Med njimi je nekaj lepih besed zapisal tudi Christopher Sabat, ki je v Dragon Ballu uglasil lika Vegeta in Piccolo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime