PUBG se seli v Unreal Engine 5 in dobiva bolj realistično fiziko

7 let stari PUBG ima za sabo dovolj kilometrine, da je med fazo svojega razvoja zamenjal tudi ime, saj je bila igra nekoč znana kot Player Unknown’s Battleground, nakar je razvijalec Krafton spoznal, da je kratica PUBG veliko bolj privlačna, zato je stvar tudi uradno začel klicati po krajšem vzdevku.

PUBG je skozi čas narasel v pravega velikana in še danes drži praktično neulovljiv rekord istočasnih igralcev na Steamu, ki se mu je najbolj približal letošnji fenomen Palworld, a tudi ta je bil za njegovimi številkami v globokem zaostanku. Kljub svoji starosti je to še vedno ena najbolj igranih battle royale streljačin na svetu, ki je privlačna predvsem za tiste, ki ne marajo preveč barvite grafike Fortnita in imajo pri svoji večigralski zabavi raje malce več realizma.

Za Krafton bo tudi v 2024 PUBG najbolj pomemben priliv denarcev, zato so nedavno predstavili načrte letošnjih posodobitev in ti so konkretni. Zagotovo najbolj pomembna nadgradnja letošnjika bo selitev na pogon Unreal Engine 5, kar s sabo ne bo prineslo samo boljše optimizacije, ampak tudi spremembo igralnih elementov. Igralci bodo po novem preko bolj realistične fizike uničevali teren in ga s tem spreminjali, Krafton pa pravi, da bi to znalo spremeniti potek igranja in ga narediti bolj taktičnega. Z izstrelkom si boš lahko v tleh naredil luknjo, to nato s krampom še razširil, nakar samo še potrpežljivo počakaš na nekega nič hudega slutečega nasprotnika in skočiš iz luknje kot krt, ki mu je nekdo pod ritjo prižgal indukcijsko ploščo.

Testiranje takšnega uničenja terena se bo začelo z aprilom, razvijalec pa načrtuje spremembe tudi na drugih področjih. Ustvariti želijo bolj mobilno igro in dela se tudi na igralnem načinu, kjer bi uporabniki sami ustvarjali svojo vsebino, kar že nekaj časa uspešno ponuja Fortnite. Prav tako je za Krafton izjemno pomembna zaščita proti goljufanju, ki bo prav tako prejela nadgradnjo, tudi v letu 2024 pa lahko pričakujemo cel kup novih orožij in preoblek.

PUBG že dolgo ni plačljiva igra in jo lahko že ta hip brezplačno prevzamete iz Steama.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime