Igra Death from Above vas postavi v ukrajinskega letalca dronov

Vojna med Rusijo in Ukrajino je med nami že dovolj dolgo, da se je iz tega konflikta rodilo tudi nekaj dokumentarcev, filmov in celo iger. Na nedavni podelitvi Oskarjev je zlatega kipca osvojil dokumentarni vojni film 20 Days In Mariupol, stvari pa so se začele premikati tudi na igričarskem področju.

Pisali smo že o projektu The Best in Hell, ki nam bo pobližje predstavil bitke med najemniško skupino Wagner in ukrajinskimi domobranci, konec februarja pa se je na Steamu pojavila končna verzija igre Death from Above, ki nas postavi v vlogo ukrajinskega upravnika dronov.

Droni so morda največje presenečenje trenutne vojne med obema silama in vsak, ki vsaj malce spremlja ta konflikt, je na družabnih omrežjih zagotovo že opazil posnetek drona, ki se na skrivaj prikrade neki sovražni sili izza hrbta, nakar v kamikaze slogu strmoglavi proti tarči in preko detoniranega eksploziva povzroči instantno uničenje tarče.

Ti letečneži so postali tako pomembni, da jih marsikdo označuje za orožje prihodnosti, saj trenutno enostavno še ne obstaja neka dovolj zanesljiva zračna obramba, ki bi lahko na poceni način stvar odstranila iz neba. Finski studio Rockodile upravljanje drona v virtualni obliki predstavi vsakemu, ki je za Death from Above pripravljen plačati 9,75 €, igra pa celo vsebuje mikrotransakcije, saj lahko dronom natikamo različne skine. Rockodile se je zaobljubil, da bo 30 % dobička od prodaje romalo na račun dveh ukrajinskih dobrodelnih organizacij: Come Back Alive in Army of Drones.

Ruski strani igra seveda ni všeč, zato so spočeli povračilni udarec v obliki svoje lastne igre FPV Kamikaze Drone. Gre za več kot očitno kopijo Death from Above, ki jo je izdelal HFM Games, o njem pa se ve le to, da je to ruski razvijalec, ki se nahaja v Sankt Peterburgu in na igrah dela že vse od leta 2015. FPV Kamikaze Drone je za razliko od svoje vzornika na voljo samo skozi sistem Early Access in stane 1,99 €, vsebuje pa presenetljivo realistično grafiko, saj je skozi kamero potegnjen zrnat filter, bojišča pa so preslikava tistih, ki jih spremljamo iz resničnih poročil iz fronte.

Za razliko od Death from Above v FPV Kamikaze Drone ne vidimo ravno zastav in čeprav opis igre ne omenja na čigavi strani se borimo (temu bi verjetno brž sledil izbris iz Steama), je vsakemu jasno, da v njej ne uničujemo ruskih, ampak ukrajinske tanke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime