Rusi delajo na igri, ki vas postavi v škornje zloglasne skupine Wagner

Igričarstvo znotraj Rusije je v zadnjih dveh letih postal težak posel, saj se je zaradi ruskega napada na Ukrajino sprožilo cel kup sankcij in te so bile sprožene tudi v igričarski industriji. Tako nekaterih iger na Steamu iz Rusije sploh ni mogoče kupiti, medtem ko nekateri servisi tipa PlayStation Plus tam preprosto ne delujejo več.

Kljub tem sankcijam pa igričarstvo na ruskih tleh ni izumrlo in v razvoju so celo nekatere igre o katerih pa je težko dobiti nekaj konkretnih informacij, saj o njih zahodni svet zelo nerad poroča. Pisali smo že o dveh dokaj impresivnih projektih, ki želita posnemati igri Kingdom Come: Deliverance in Gothic ter o enem, ki je nekakšna samosvoja verzija Stalkerja. Zdaj nek ruski studio dela na projektu The Best in Hell, ta pa bo narejen po istoimenskem filmu iz leta 2022, ki ga je sproducirala in plačala zloglasna najemniška vojska Wagner.

The Best in Hell oziroma rusko “Лучшие в аду” je 107 minut dolg film, ki ima dokaj noro zgodovino. Posnet je bil namreč medtem ko so norele bitke za mesti Mariupol in Popasna, scenarij pa je spisal Aleksey Nagin, ki je bil včasih ruski vojak, nakar se je pridružil Wagnerju in je bil med opravljanjem svojih nalog večkrat ranjen. Nagin ni nikoli doživel resnične premiere svojega filma, saj je bil ubit v Bahmutu in to samo mesec pred njegovim izidom.

Zanimivo je tudi dejstvo, da film ne omeni Rusije ali Ukrajine niti z eno besedo, ampak se vse vrti okoli “izmišljenega” konflikta med belimi in rumenimi enotami. Kljub temu, da gre več kot očitno za propagandno delo, The Best in Hell vsebuje nekaj močnih scen: ena je tista, kjer se vojak rumene enote pomoli pred svetnikom, nakar pripadnik bele enote ubije, pobere sliko iz tal in se ji tudi sam pomoli.

Ta slika se je pojavila tudi v napovedniku za igro, ki bo zgrajena znotraj pogona Unreal Engine 5 in tu je naveza na Wagner malce bolj očitna, saj se pred kamero pojavi stas in glas Jevgenija Prigožina, ki je bil ubit lani avgusta, nekdo pa je zdaj prenesel njegovo podobo v digitalno obliko, čeprav je lik videti malce nerodno. V bistvu je igra na trenutke videti nizkoproračunska, saj sličice na sekundo padajo že v napovedniku, so pa animacije dokaj izpopolnjene in eksplozije konkretne.

Igra The Best in Hell ima zaenkrat začrtan izid v 2024, a kakšnega bolj točnega datuma in platform razvijalec še ni najavil.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime