Igričarski računalnik MSI Vector z neverjetno zmogljivo RTX 4090

Na naši strani ne pišemo pogosto o podjetju MSI, zato je čas, da to navado nekoliko spremenimo. Zato vam predstavljamo enega od njihovih prenosnikov, ki nosi impresivne strojne karakteristike in ga najdemo tudi znotraj slovenskih trgovin.

MSI in Intel sta očitno spočela nekakšno plodno partnerstvo, saj je MSI eden od redkih proizvajalcev, ki v svoje prenosne naprave ne tlači AMD-jevih rešitev. Prenosna naprava MSI Claw bo tako ena prvih, ki se bo ponašala z Intelovimi procesorji, še pred tem pa se je z Intelovo ponudbo ovesil Vector i9 GP78 HX, ki za trg prenosnikov nosijo presneto napredne strojne mišice.

Procesorsko gledamo v Intelov Core i9-13980HX, kar je lepa nadgradnja v primerjavi z lanskoletnim modelom, vendar pa je novi Vector i9 močan tudi drugod. Na področju grafike vas bo razveselila grafična kartica RTX 4090, kar je trenutno najmočnejši grafični čip na trgu PC-jev, MSI pa je zdaj to moč preselil tudi na prenosne vode. Pod RGB tipkovnico, ki je zasnovana v partnerstvu s podjetjem SteelSeries, se nahaja še 32 GB DDR5 pomnilnika ter M.2 disk velikosti 2 TB.

Kar se tiče zaslona nam Vector i9 GP78 HX ponuja gledanje v sliko ločljivosti 2560 x 1600 v razmerju stranic 16:10, kar ni ravno 4K, a ta 17-palčni IPS panel to odtehta z odličnim osveževanjem zaslona 240 Hz, ki ga pri prenosnikih najdemo samo pri tistih višjega cenovnega razreda, kar pomeni, da je Vector i9 GP78 HX namenjen poganjanju AAA iger tipa Cyberpunk 2077, ki bo zaradi napredne grafične kartice znala izkoristiti tehnologije DLSS 3 in Frame Generation, zaradi visokega osveževanja slike pa bo na njem prijetno poganjati tudi e-športne naslove.

Prenosnik vsebuje tudi cel kup vhodov na levi in desni strani: dva USB-A 3.2 Gen2 vhoda in dva USB-C 3.2 vhoda, prisoten pa je tudi vhod Thunderbolt 4, luknja za 3,5 mm slušalke, izhod HDMI 2.1 ter čitalnik kartic SD.

MSI Vector i9 GP78 HX je v prodajo skočil preko Big Banga, tam pa boste zanj odšteli 3.999 €, v to pa je vključena tudi licenčna kopija operacijskega sistema Windows 11.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime