Umetna pamet bo oživela legendarno igralko Marilyn Monroe

Umetna inteligenca je bila lani ena od največjih skrbi Hollywooda, saj si igralci postali zaskrbljeni, da bodo založniki enostavno skenirali njihove obraze in jih nato posadili na glavo nekega neznanega igralca, z njihovimi podobami pa bodo nato počeli, kar se jim bo pač zahotelo. S tem bi prihranili milijone evrov, hkrati pa bi se izognili staranju igralcev, tako da nam nikoli več ne bi bilo treba gledati ostarelega De Nira, ki komaj premika noge ob brcanju nekega nesrečnega trgovca.

Igralci so si preko stavke izborili nekaj pravic, vendar pa se žal zase ne morejo postaviti tisti, ki jih ni več na tem svetu in to zdaj nameravajo nekatera podjetja izkoristiti za lep priliv dobička. Podjetje Soul Machines je na Dan žena preko Instagrama najavilo novega pogovornega bota, ki bo držal podobo, glas in govorne sposobnosti legendarne igralke Marilyn Monroe, z njo pa se bomo lahko pogovarjali kar preko doma nameščene kamere in mikrofona.

Bot je bil spočet v sodelovanju s podjetjem Authentic Brands Group, to pa si lasti pravice za vizualno podobo nekaterih umrlih slavnih oseb kot sta Elvis Presley in Marilyn Monroe. To ni edini takšen bot, ki ga je spočel Soul Machines, saj na svoji strani že zdaj ponujajo digitalne pogovore z osebami kot so glasbenik Mark Tuan, golf igralec Jack Nicklaus in MMA borec Francis Ngannou, ki ga lahko zdaj vprašate, če mu po zadnjem boksarskem knockoutu še vedno zvoni v ušesih.

A Marilyn je prva slavna osebnost, ki je ni več na tem svetu, zato niti nima besede pri temu, kaj bodo avtorji počeli z njeno podobo. Soul Machines sicer Marilyn označuje za ikono, kot taka pa si zasluži živeti tudi v digitalni obliki. Bot deluje na osnovi GPT 3.5 in naj bi nam dejal verne odgovore in na splošno naj bi dobili občutek, da pred nami stoji prava Marilyn. Tako kot pri drugih digitalnih osebnostih bodo pogovori zahtevali vklop kamere in mikrofona, Marilyn pa bo na ta način dostopna kadarkoli si bomo zaželeli. No, omejitve seveda obstajajo, saj bo en pogovor trajal maksimalno 20 minut, tako kot pri drugih botih na njihovi strani pa se bo treba postaviti v čakalno vrsto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime