Igra Commandos: Origins predstavila svoje lokacije

Računalniški nostalgiki se zagotovo še vedno dobro spomnite serije iger Commandos, ki so se rodile ob začetku drugega tisočletja. Razvijalec Pyro Studios je takrat v bistvu spočel povsem novo zvrst iger, ki nas je vrgla v teater 2. svetovne vojne, nadzirali pa smo skupino specialcev, ki smo jih morali nato preko premišljenega premikanja, skrivanja in taktičnega odstranjevanja nasprotnikov pripeljati do končnega cilja, vsaka napaka pa je bila navadno usodna.

Serija Commandos je vmes zamrla in bila nato v 2018 zopet obujena, saj je založnik Kalypso Media kupil pravice do franšize in na ta način obnovil drugi in tretji del, zaradi nekega neznanega razloga pa spustil prvi del, ki bi bil najbolj potreben obdelave. Če bo ta kdaj pridobil plastično operacijo ni znano, a založnik ima s serijo velike načrte, saj je lani najavil delo na povsem novem delu, tega pa je poimenoval Commandos: Origins.

Spremljali bomo začetke specialcev, ki smo jih skozi prejšnje dele spoznali preko nadimkov Green Beret, Sniper, Driver, Marine, Spy in Sapper in preko povsem novih misij, ki jih bomo podoživljali preko vrste lokacij. Te so bile prestavljene v svežem napovedniku in vidimo lahko, da se bomo smukali skozi teatre Evrope, Severne Afrike, treba pa bo obiskati tudi zmrznjeno Skandinavijo. Napovednik namigne, da se bodo sovražniki nahajali na vsakem ovinku in da bo Origins sledil zgledu svojih predhodnikov in bo zahteval veliko premišljenega pristopa do misij, saj bomo drugače hitro zaslišali alarm, našo posadko pa bodo preplavili podporniki nacističnega režima.

Žal za Commandos: Origins še vedno nimamo datuma izida – zaenkrat je napovedana samo letnica 2024, za razliko od originalnih iger pa bo tale istočasno izšla tako na PC-ju, kot tudi konzolah trenutne generacije, na voljo pa bo tudi preko storitve Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime