League of Legends pretepačina dobila ime in datum izida

Razvijalec Riot je leta 2019 najavil cel kup projektov, saj se je želel premakniti iz točke, kjer so razvijali zgolj vsebino za MOBA igro League of Legends in pokukati še v kakšen drug žanr – seveda pa so se pri temu prehodu zanašali na bogato zgodovino igre League of Legends, saj so s tem lažje privabili nove in stare igralce. Ob vseh teh najavljenih igrah (in tudi seriji Arcane) je marsikdo takrat Riot označil kot novi Blizzard, slednji razvijalec pa je v tistih časih začel padati iz enega škandala v drugega.

Med najavljenimi projekti je bil tudi eden, ki je slišal na ime Project L in zdaj, po petih letih razvoja, je tale igra končno dobila uradno ime, Riot pa je počasi začel tudi razmišljati o potencialnem datumu izida.

Igra se imenuje 2XKO in namerava v svetu pretepačin narediti kar nekaj konkretnih zasukov igralne formule. Riot namreč želi zadevo poriniti v svet e-športa ob bok uveljavljenim imenom tipa Street Fighter, pri tem pa se zanaša na sodelovalno formulo dveh igralcev. Na vsaki strani bojevalnega zaslona se bosta namreč nahajala po dva živa igralca, ki bosta lahko menjavala vlogi na odru in skupaj izvajala kombinatoriko naprednih kombinacij. V praksi to pomeni, da se bo nekaj časa pretepal en, sekundarni igralec pa bo med tem čakal na svojo priložnost, ko bo lahko partnerja, ki se je morda znašel v težavah, rešil iz situacije, včasih pa bosta lahko skupaj izvedla kakšno napredno klofuto.

2XKO je primarno tako namenjen zabavi štirih istočasnih igralcev, a samotarji lahko še vedno stvari vzamete v svoji roki in sami nadzorujete glavnega igralca in rezervista. Iz tega se znajo izroditi različni turnirji v obliki 2v2, 1v1 ali pa celo 2v1.

2XKO letos še ne bo izšel, se pa izid napoveduje za 2025, Riot pa bo vmes igro kazal na popularnih vmesnih turnirjih kot je EVO Japan, ki pride na spored že naslednji mesec.

Ime League of Legends je dandanes tako še vedno vredno svoje teže in tudi v Sloveniji poseduje bogato igralno bazo – že ta mesec bomo iz nje priredili turnir z lepimi nagradami, prijave pa so še vedno odprte!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime