Popularna igra Dark and Darker se vrača, a zaenkrat samo v trgovino Epic Games Store

Leto 2023 nam je postreglo z lepo paleto indie naslovov, ki so dosegali rekordne prodaje in zagotovo najbolj znan takšen izdelek lanskega leta je Palworld, vendar pa se je prva igričarska prodajna in igralna mrzlica začela že v februarju, ko se je na Steamu nenadoma pojavil naslov Dark and Darker.

Ta srednjeveški RPG, ki je bil hkrati večigralski PvPvE naslov, je igralce hitro očaral, saj je ekipe iztreniranih borcev pošiljal v temnice po mamljive zaklade, nakar je bilo treba z vsem tem nabranim bogastvom tudi pobegniti, saj si drugače postal okostnjakom večni prigrizek. Igra je bila prava uspešnica, a na žalost njen življenjski vek ni bil dolg, saj so se v ozadju dogajale pravniške bitke.

Založnik Nexon je namreč razvijalca Ironmace obtožil, da med delom za njih delal na kodi iz katere je nato nastal Dark and Darker, nakar je to kodo vzel s sabo in samostojno izdal igro. Nexon je to označil za krajo in proti razvijalcu sprožil tožbo, nakar je bil izdelek umaknjen iz Steama. Ironmace pa se ni predal in je obtožbe zanikal, med pravniško bitko pa je poskušal igro prodati kjerkoli je bilo možno – prenos datotek so ponujali celo preko torrentov.

A večigralski naslov, pa naj bo še tako zabaven, mora ves čas pridobivati nove igralce in ohranjati stare, zato preprosto mora obstajati na neki že uveljavljeni platformi. In Ironmace bo zdaj Dark and Darker prvič predstavil znotraj trgovine Epic Games Store, kjer je igra zdaj že na voljo za dodajanje na seznam želja.

Razvijalec je najavo spočel preko svojega uradnega Discorda in ta premik naznanil kot svoj prvi korak do končnega cilja dostave spoliranega naslova, ki vsebuje vso prvotno zamišljeno vsebino. Dark and Darker je bil namreč lani na voljo preko programa Early Access in v tem stanju ostaja še danes, očitno pa so v enem letu, kljub skakanju po sodišču, razvoj pripeljali do te mere, da lahko začnejo počasi že načrtovati različico 1.0. Medtem igralce spodbujajo, da pokažejo svoj entuziazem do igre in si jo na Epic Games Store dodajo pod seznam želja. Kupci originala boste seveda morali za Epic Games verzijo ponovno odpreti denarnice, cena pa zaenkrat ostaja neznanka.

Ironmace sicer ni ničesar omenil glede potencialne vrnitve na Steam, a besede “prvi korak” namigujejo, da se to zna sčasoma res zgoditi, vendar pa pot do tam ne bo brez polen med nogami. Pravniška bitka namreč še vedno ni zaključena: sodišče v Južni Koreji je resda prvo zmago poklonilo Ironmacu, saj naj ta ne bi kršil pravice založnika, vendar pa je Nexon seveda vložil ugovor, zato se pravdanje nadaljuje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime