Baldur’s Gate 3 ne bo dobil DLC-jev, razvijalec Larian pa tudi ne namerava ustvariti četrtega dela

Igra Baldur’s Gate 3 je lani osvojila praktično vse mogoče nagrade, razvijalec Larian Studios pa je postal spoštovanja vreden studio, ki se mu ni več treba bati za svojo prihodnost. Po tako velikem uspehu so jasno vsi pričakovali, da bo Baldur’s Gate 3 prejel vsaj kakšen večji dodatek, edino logično pa bi bilo, da bi razvijalec svoj uspeh nasledil z razvojem četrtega dela.

Vendar pa so nori Belgijci ubrali povsem drugo smer, to pa je včeraj na sejmu Games Developer Conference 2024 naznanil šef studia Swen Vincke.

Ne samo, da je Larian opustil idejo glede izdelave DLC-jev za igro Baldur’s Gate 3, ampak se je odločil stopiti stran od te serije in franšize Dungeons & Dragons na splošno. Potencialni Baldur’s Gate 4 bo tako moral priti iz smeri drugega razvijalca, ki ga bo izbral založnik Wizards of the Coast in glede na to, da so po BioWaru nov studio iskali dve desetletji, potem lahko že zdaj zapišemo, da je četrti del od izida oddaljen mnogo let.

Swen Vincke je v novem intervjuju za IGN pojasnil te presenetljive odločitve, ki se niso pripetile čez noč. Ekipa naj bi v bistvu že začela delo na uradni razširitvi za Baldur’s Gate 3, a Swen je hitro opazil, da pri delu enostavno ni bilo tiste zagnanosti kot pa ob začetku ustvarjanja glavne kampanje. To je bil velik problem, saj je Larian vedno ustvarjal samo takšne igre, ki jih je dejansko želel ustvariti in ne samo zato, da bi iz njih čim več zaslužili. Kljub temu, da se je obenem začelo razmišljanje o Baldur’s Gate 4, je Swen nekega dne vstopil v pisarne in ekipi povedal šokantne novice: Larian gre po svoji poti in je Dungeons & Dragons zaključil.

Swen pravi, da so bili zaposleni nad odločitvijo naravnost navdušeni in očitno so vsi razmišljali isto. Zdaj v pisarnah zopet vlada pozitivna klima in ekipa je že zaposlena s svojim novim projektom, ki naj bi bil, glede na intervju s spletno stranjo Gamespot, še bolj obširen kot Baldur’s Gate 3. Vincke je že zdaj potrdil, da ta nova velika igra ni Divinity: Original Sin 3, hkrati pa bo izšla za neko drugo igro, ki bo v bistvu vmesni korak do realizacije tega večjega projekta. Tako se zna zgoditi, da bomo vmes res dobili novo poglavje Divinityja, tisti večji naslov pa bo počakal na naslednjo generacijo konzol, ki bo v obtok prišla enkrat v 2028.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime