Hades zdaj lahko igramo na telefonih in tablicah

Indie igra Hades izpod razvijalca Supergiant Games je leta 2020 pobirala nagrade kot za stavo, čeprav se ji je izmaknila glavna titula na podelitvi The Game Awards, saj je tam pobrala zgolj nagrado za najboljši indie naslov leta, medtem ko je glavno nagrado prevzela igra The Last of Us Part 2.

Gre za ekstremno hiter in animacijsko zadovoljiv roguelike naslov, ki vas postavi v vlogo Zagreus, ta pa nato poskuša pobegniti iz ječe Underworlda. Igralci so bili navdušeni nad samo igralno formulo, ki je omogočala eksperimentiranje z različnimi orožji, dobra pa je bila tudi zgodba, saj smo ob igranju resda veliko umirali, a ob vrnitvi na začetek smo vsaj dobili kakšen nov košček pripovedi ali pa sveže dialoge drugih mitoloških figur, ki so se norčevale iz našega zadnjega neuspeha.

Hades je bil naknadno predelan za vse možne sisteme, zdaj pa se je pojavil tudi na telefonih in tablicah. Predelava je bila mogoča samo zaradi partnerstva z Netflixom in samo na ta način lahko igro trenutno sploh aktivirate: najprej morate na telefon naložiti Netflixovo aplikacijo, nakar boste znotraj te dobili povezavo za prenos igre, ki jo boste lahko nato preigravali vse do takrat, dokler ne prekinete naročnine na Netflix. Alternativno lahko skočite naravnost na Applovo trgovino in si stvar prenesete tam, a še vedno potrebujete aktivno naročnino.

Slaba novica je to, da Hades lahko igramo samo na Applovih napravah iPhone in iPad, medtem ko Android zaradi neznanega razloga ni podprt.

Hades je presneto težka igra in osebno sem se na PC-ju prebil samo skozi prva dva šefa, nakar me je nekako minilo veselje do ponovnih poskusov. In to je bilo na kontrolerju, zato si sploh ne predstavljam, kako naporno je šele igranje preko kontrol na dotik. Vendar pa so nekateri postali tudi mojstri takšnega igranja: navsezadnje ni malo tistih, ki so igro Dead Cells preigrali na mobilnikih, pa je ta še bolj zahtevna od Hadesa.

Za razvijalca Supergiant Games je tole samo obstranski projekt, saj je večina programerske moči namenjene izdelavi nadaljevanja Hades 2. Ta je bil napovedan že lani, za igranje pa bo na voljo v drugi polovici 2024, a sprva samo v verziji Early Access.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime