Grozljivka Still Wakes the Deep v novem napovedniku predstavila datum izida

O prihajajoči igralni srhljivki Still Wakes the Deep smo nekajkrat že pisali in to upravičeno, saj bolj redkokdaj dobimo igralni izkušnjo, ki se dogaja na naftni ploščadi. To je perfekten izgovor za izdelavo izolirane izkušnje, kjer se mora človek zanesti sam nase oziroma na peščico spremljevalcev, saj si povsem odrezan od sveta in kako efektivna je lahko takšna pripoved pokažeta film The Thing in igra Alien: Isolation.

Od slednjega naslova si bo Still Wakes the Deep veliko sposodil, saj sem gledanju novega napovednika dobil spomine ravno na igro Isolation: čaka nas veliko sprehajanja skozi klavstrofobične hodnike, naš “varni” domek pa sčasoma postajal čedalje bolj nevaren. Resda nam v tej igri ne bo po gležnjih hlastal lačni vesoljec, a znotraj naftne ploščadi bomo naleteli na še hujše stvari, saj se bodo iz morja dvignile nevarnosti, ki v slani vodi prebivajo že zelo dolgo in so si zdaj končno našle nekaj nove zabave, ki je ne nameravajo izpustiti iz krempljev.

Igra se bo dogajala znotraj leta 1970, tako da lahko pozabite na kakšne priročne tehnologije tipa telefon, ki bi se povezal na Starlinkove satelite, zato se bo treba zanesti na našo lastno iznajdljivost. Razvijalec The Chinese Room ima sicer za sabo bogat seznam kar dobro sprejetih iger, vendar pa je večina od njih veljala za “simulatorje sprehodov”, medtem ko je Still Wakes the Deep videti bolj akcijski: vsaj nekajkrat se nam bodo vdrla tla pod nogami, v enem kadru pa lahko vidimo, da naš lik zagrabi za macolo, ki bi znala kakšni Cthulhujevski nakazi izbiti odvečen oster zob.

Still Wakes the Deep je zdaj končno dobil tudi datum izida: od 18. junija dalje ga bomo lahko poganjali na PC-ju in aktualni generaciji konzol. Na Steamu si lahko igro dodate pod seznam želja, cena pa za zdaj še ni znana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime