Grozljivka Still Wakes the Deep ponudila prvi vpogled v igranje

Razvijalec The Chinese Room je do svoje slave prišel na račun pripovednih avantur, ki v bistvu ne vsebujejo igralnih elementov, ampak nas samo sprehajajo iz ene lokacije na drugo. V preteklosti so na ta način ustvarili igre kot so Dear Esther, Amnesia: A Machine for Pigs in Everybody’s Gone to the Rapture, zdaj pa imajo tega žanra dovolj, zato so bili nedavno najavljeni kot novi razvijalec težko pričakovane igre Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2.

Vendar pa se povsem še ne nameravajo ločiti od svojih korenin in morda bo naslednje leto izšel še zadnji naslov iz žanra, ki so ga igralci poimenovali “walking sim”, ta pa bo nosil ime Still Wakes the Deep.

O tej igri smo že pisali, včeraj pa je The Chinese Room ponudil prvi resnejši vpogled v igranje nesrečnega protagonista, ki leta 1970 obtiči na naftni ploščadi, ki jo napadejo neke neznane grozote iz največjih globin morja in nočnih mor. Naš junak je od zunanjega sveta povsem odrezan, njegovi kompanjoni pa se bodisi nekje skrivajo, a veliko bolj verjetno je, da so postali hiter prigrizek za neko Cthulhujevsko prikazen.

Kdorkoli že je neznani napadalec, ta je na naftni ploščadi naredil kar nekaj škode, saj stvar zdaj razpada in je poplavljena, mi pa bomo morali zavihati rokave in stvari popraviti, preden vse skupaj ne zgrmi v morje in hkrati v objem tistega, kar nas čaka pod gladino.

Still Wakes the Deep vsebuje zanimivo premiso in če nam bo znala igra pričarati tisti resnični občutek izoliranosti in odrezanosti od sveta, kjer smo odvisni samo sami od sebe, potem znamo dobiti nekakšen igričarski približek filma The Thing.

Na končne vtise bo treba še malce počakati – Still Wakes the Deep namreč izide šele enkrat v prvi četrtini naslednjega leta in to za PC, PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime