Naslednji večji DLC za Final Fantasy 16 prihaja že naslednji mesec

Osebno sem se pri igranju Final Fantasy 16, ki je izšel junija lani, kar konkretno zabaval, čeprav mi je bilo že takrat jasno, da tale igra ne bo vsem po godu – še posebej starošolskim privržencem te serije, ki so bili leta in leta navajeni poteznega boja, 16. del pa dostavi urno borbo, ki spominja na nekaj iz franšize Devil May Cry.

Vendar pa je formula zdaj ustaljena in čeprav originalna kampanja še ni zaključila s pridobivanjem nove vsebine, se ta v prihajajočih DLC-jih ne bo drastično razlikovala od tega, kar že imamo. Final Fantasy 16 je lani že prejel svoj prvi večji DLC Echoes of the Fallen, zdaj pa se nam približuje izdaja naslednjega poglavja vsebine, ki bo tokrat podnaslovljeno The Rising Tide.

Že iz naslova vam je lahko jasno, da nas bodo tokrat nove avanture odpeljale na morsko stran – tokrat v pokrajino Mysidia, kjer bomo preko glavne štorije in stranskih misij spoznali tragično usodo starodavnega ljudstva, za povrh pa na odrešitev čaka novi Eikon of Water.

Dodatek bo treba začeti z izkušenim likom, glavno vlogo pa bo tudi tokrat zasedal Clive, ki se bo sprehodil skozi novo regijo, nabiral nove sposobnosti, orožja in se preizkusil v novem igralnem načinu Kairos Gate, ki nas bo poslal skozi 20 stopenj, v teh pa bo treba pretepati valove nasprotnikov, ki bodo z vsakim valom težji.

The Rising Tide izide 18. aprila, založnik in razvijalec Square Enix pa bo ta isti dan izkoristil za izdajo večje brezplačne posodobitve, ki bo prinesla kar nekaj novosti: tisti bolj pomembni podajalci nalog bodo na mapi bolje označeni, stranske naloge pa bomo lahko zdaj hitreje opravili, saj se bomo lahko ob zaključku instantno prežarčili do NPC-ja, namesto da bi ga morali ročno iskati po zemljevidu.

Square Enix dela tudi na PC verziji, na katero čaka kar nekaj igralcev, saj konzola PlayStation 5 ni zmožna zagotoviti stabilnih 60 sličic na sekundo, kar je za takšen akcijski naslov kar pomembna zadeva. Režiser Naoki Yoshida je sicer že v začetku tega meseca potrdil, da je PC različicah v zadnjih stadijih optimizacije in samo upamo lahko, da jo bomo v roke dobili poleti, kar bi bila lepa popestritev enoletne obletnice.

Mimogrede, osnovna igra je do 28. marca znižana za -40 %, tako da si jo v tem času lahko izmaknete po ceni 47,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime