Serija The Penguin prejela prvi dražilnik

Novi Batman je bil resda zamaknjen za debelo leto in ga bomo v kinih ugledali šele oktobra 2026, a vmes bomo lahko spremljali vsaj serijo The Penguin, kjer bo glavno vlogo zastopal Oswald Cobblepot, ki ga bo tudi tokrat odigral Colin Farrell.

Pingvina smo spoznali že v prvem Batmanu iz leta 2022, porednež pa je Batmanu ponagajal že v prejšnjih filmih – morda najbolj slaven primer je iz filma Batman se vrača, ko ga je odigral Danny DeVito. Nova različica Pingvina pa ni tako stripovska in pretirana kot pa desetletja nazaj, saj je Cobblepot tokrat precej bolj resen in v bistvu spominja na neko različico Tonyja Soprana.

Serija bo neposredno nadaljevanje filma in kaže Cobblepotov vzpon na vrh imperija kriminala, ki vedno je in bo pestil nesrečno mesto Gotham City. Kratki dražilnik nam pokaže z monologom, kjer se Cobblepot spominja starošolskega gangsterja Rexa Calabreseja, ki je doživel infarkt, a ni nikoli iz rok izpustil svoje cigare. Mesto ga je označevalo za legendo in mu ob smrti priredilo parado, Cobblepot pa si želi, da bi tudi sam zbujal tako veliko spoštovanje.

HBO ni na serijo navesil kar ena imena, ampak je celi zadevi podaril zajeten proračun. Matt Reeves, ki je režiral Batmana iz leta 2022, bo pri seriji delal kot izvršni producent, prve tri dele pa bo režiral Craig Zobel, ki je pred tem pri HBO-ju kot izvršni producent delal pri seriji Mare of Easttown.

The Penguin bo vse skupaj vseboval 8 epizod, premiero pa bomo ugledali enkrat v jeseni, seveda samo preko pretočnega servisa HBO Max.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime