Film The Batman 2 zamaknjen za debelo leto in zdaj izide v 2026

Filmski univerzum DC-ja, ki se napaja iz svojih stripovskih korenin, se že dolgo pripravlja na temeljito prenovo. DC je v zadnjih letih dolgo šepal za Marvelom, saj smo dobivali izdelke, ki med sabo niso bili povezani, nakar je Warner Bros. udaril po mizi, na čelo znamke postavil Jamesa Gunna, ta pa je začel načrtovati lastni univerzum DCU, ki bo zavrgel štorije predhodnih filmov in serij ter pot začel na novo.

A DC bo še vedno vseboval ločene zgodbe, ki ne bodo spadale pod Gunnovo zgodbo in to velja predvsem za dva pomembna izdelka, ki sta bila izjemno uspešna in to še pred najavo prenove. Joker iz leta 2019 bo še letos dobil nadaljevanje Folie à Deux, ki z Gunnovim izročilom ne bo imel nekih skupnih točk, enako pa bo veljalo za nadaljevanje filma The Batman iz leta 2020.

The Batman – Part II bo v glavno vlogo zopet postavil igralca Roberta Pattinsona, Warner Bros. pa razen tega, da se na filmu dela, do sedaj ni razkril nobenih drugih podrobnosti. Usta so odprli šele včeraj in iz njih so prišle slabe novice, saj je bilo nadaljevanje najprej napovedano za letošnji oktober, zdaj pa se je ta izid zamaknil kar za eno leto in to na 2. oktober 2026.

Kaj točno je razlog za zamudo založnik ni povedal, a očitno so zdaj sredi razporejanja različnih DC-jevih projektov iz katerih želijo znotraj kinodvoran potegniti maksimalni dobiček. Gun sicer načrtuje svoj lastni Batman film, ki bo podnaslovljen The Brave and the Bold, ta pa bo izšel bodisi v 2026 ali pa celo leto kasneje.

DC-jevih dobrot letos sicer ne bo manjkalo. Poleg prej omenjenega nadaljevanja Jokerja bomo v jeseni dobili serijo The Penguin, kjer bo vlogo zlobca zopet zasedel Colin Farrell in morda nam bodo te epizode pripravile teren za nadaljevanje Batmana. Letos bomo dobili še risano serijo Creature Commandos, ki bo služila tudi kot uradni začetek prerojenega DC vesolja. V 2025 se bo DCU še dodatno razširil preko filma Superman in 2. sezone serije Peacemaker, ki bo, za razliko od 1. sezone, upoštevala dogodke Gunnovega vesolja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime