Marvel Rivals je videti kot Overwatch z Marvelovimi superheroji

Ta mesec je rodoviten za vse privržence Marvel univerzuma, saj smo v igričarskih vodah nedavno dobili presenetljivo najavo igre Marvel 1943: Rise of Hydra, ki je videti kot visokoproračunska enoigralska kampanja z res fantastično grafično podobo, ponoči pa se je zgodila tudi najava večigralskega projekta Marvel Rivals.

Že iz napovednika v nekaj sekundah postane jasno, v katero smer se bo gibala tale igra. Gre za večigralsko skupinsko streljačino/pretepačino, ki sodi v žanr “hero shooter”, najbolj prepoznavni predstavnik tega pa je Overwatch. To pomeni, da se bomo pred začetkom spopada odločili za svojega omiljenega heroja in njegove posebne sposobnosti, nakar se bomo v skupinskih arenskih bitkah borili za najvišji izkupiček točk.

Marvel Rivals bo omogočal bitke 6v6, v glavnih vlogah pa bodo tule seveda nastopali superjunaki, ki se bodo napajali iz bogate zgodovine Marvela. Razvijalec NetEase je najavil, da bomo ob izidu lahko izbirali med 16 različnimi superjunaki, kot so Storm, Magneto, Black Panther, Doctor Strange, Loki, Mantis, Namor, Peni Parker, Scarlet Witch, Spider-Man, Star-Lord, The Punisher, Groot, Hulk, Iron Man in Rocket Raccoon, vsaka sezona pa bo s sabo prinesla nove heroje. Marvel ima dobesedno tisoče superherojev, tako da je to ena igra, kjer se razvijalcu za dodajanje nove vsebine vsekakor ni treba bati.

Glede na napovednik se bo Rivals resda igral podobno kot Overwatch, a igra vseeno vsebuje nekaj bistvenih sprememb. Bojevanje bomo očitno lahko izvajali samo preko tretjeosebne perspektive, Rivals pa vsebuje tudi posebnost v obliki timskih navez “Dynamic Hero Synergy”. V praksi to pomeni, da se bosta lahko dva superjunaka lahko v določenih trenutkih povezala in tako spočela uničujoče napade, pari pa bodo logični in bodo sledili navezam iz stripovskega in filmskega sveta. Rocket bo lahko tako skočil na hrbet Groota, Hulk pa bo Iron Manu pomagal do bolj smrtonosnih laserskih izstrelkov.

Marvel Rivals je v prvem napovedniku videti obetajoče, plus pa je tudi fizika, saj bomo lahko okolico do določene mere uničili in si tako na bojišču priborili kakšno taktično prednost. Igra je za zdaj najavljena samo za PC, prvo testiranje zaprte alfe pa se bo začelo v maju – prijavnico lahko izpolnite na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime