Na splet ušle slike konzole Xbox Series X, ki je namenjena samo digitalnim igram

Ko se je podjetje Microsoft lani močno glasno pretepalo za pravice do nakupa založnika Activision Blizzard se je moral med drugim tudi pravdati na sodišču, ob tem pa je na splet ušla gora dokumentacije, ki niti približno ni bila namenjena javnosti, a jo je ta vseeno pridobila in nato pregledala z mikroskopsko natančnostjo.

Iz razkritih dokumentov se je izvedelo marsikaj zanimivega, a zagotovo najbolj zanimiv del se je tikal konzol Xbox Series X, ki naj bi kmalu prišla v povsem novi različici.

Konzola je nosila kodno ime Codenamed Brooklin in je bila, tako kot original, ovita v črno barvo, a oblika se je spremenila v cilinder, kar je takoj pritegnilo pozornost igralcev, saj so se ti spraševali, kam naj bi v novi izdelek lahko vtaknili fizične ploščke iger. No, izkazalo se je da nikamor, saj Codenamed Brooklin ni namenjen fizičnim igram, ampak naj bi bil povsem digitalen, s čimer bi lahko Microsoft malce prihranil pri proizvodnji in morda novo konzolo na trg ponudil po malce nižji ceni.

Spletna stran Exputer je prejšnji mesec potrdila, da ta digitalna različica konzole še vedno prihaja in da naj bi bila znižana od 50 do celo 100 $ manj kot pa aktualni Xbox Series X, svoje trditve pa so včeraj potrdili tudi s prvimi javno razkritimi slikami, ki naj bi kazale dejanski končni izdelek.

Če so slike resnične – in novinar Tom Warren pravi, da so – potem digitalni Xbox na žalost ne bo nosil cilindrične oblike, ampak bo to bela škatla, ki je praktično identična izvirniku, le da ji manjka reža za vstavljanje fizičnih ploščkov. Razkritje nas tako ni ravno odpihnilo, je pa Exputer še dodal, da bo novi Xbox vseboval razne nadgradnje komponent in da bo prenovljeno tudi hlajenje.

Digitalni Xbox Series X naj bi na prodajne police prispel že junija ali pa julija, tako da nas verjetno kmalu čaka kakšna večja Microsoftova konferenca, ki bo vsebovala tudi uradno razkritje konzole.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime