Microsoft naj bi delal na igrah Fallout 3 Remastered in Dishonored 3, načrtovana pa naj bi bila tudi prenova konzole Xbox Series X

Microsoft se je v zadnjih letih boril na sodiščih, saj regulatorjem niti malo ni dišal njegov prevzem založnika Blizzard Activisiona. Za pravico so se borili na vseh kontinentih in tudi na domačih tleh jim je nagajal komisija Federal Trade Commision oziroma FTC, ki se je na Microsoft spravil kar s tožbo.

No, saga je končno prišla h koncu in Microsoft je na koncu le dobil želeno, a čez noč je zdaj prejel nov boleč udarec. Nekdo je namreč pri FTC-ju javno objavil dokumente, ki niti približno niso bili namenjeni javnosti, s tem pa je hudo oškodoval Microsoftovo marketinško strategijo, ki je nameraval vse te stvari najaviti ob pravem času.

Bethesda

Poglejmo si najprej stvari, ki se tičejo iger. Dokument, ki se tiče teh, je malce zastarel, saj izhaja iz nekje 2019/2020, tako da so se načrti glede nekaterih naslovov zagotovo spremenili. Navsezadnje lahko vidimo, da sta bili igri Starfield in Redfall takrat začrtani za izid v 2021, čeprav sta obe izšli šele letos.

Vendar pa dokument pokaže tudi nekaj še nenapovedanih naslovov, ki naj bi bili trenutno sredi razvoja. Nekaj od teh nosi še kodna imena, drugi pa so prava presenečenja. Da Bethesda dela na uradni igri po junaku Indiana Jonesu je že znano, a večji presenečenji sta predelavi iger Fallout 3 in The Elder Scrolls: Oblivion. O predelavi Obliviona smo sicer že pisali, za nadgrajeni Fallout 3 pa zdaj prvič slišimo. Predelavi sta sicer logični, saj sta naslednji poglavji obeh franšiz še daleč stran in Microsoft bi z njima elegantno zapolnil praznino. Oblivion Remaster je bil začrtan za 2022 in če bo projekt sledil istim dvoletnim prestavitvam, ki sta doleteli igri Starfield in Redfall, bi znala zadeva iziti že enkrat v 2024. Če to drži bo Fallout 3 Remaster izšel šele enkrat v 2026.

Potem so tu druge stvari. V izdelavi naj bi bil tudi novi DOOM, ki bo tokrat nosil naslov DOOM Year Zero. Kaj točno to je se nam ne sanja, a glede na ime zna biti to neka predzgodba na novo načete serije iz leta 2016? Year Zero naj bi kasneje dobil še DLC.

Za 2024 so bila planirana dodatna presenečenja: Dishonored 3 in Ghostwire Tokyo 2. Serija Dishonored izpod razvijalca Arkane Studios je šla zaradi slabe prodaje leta 2016 v pokoj, a očitno Microsoft v njej še vidi potencial. Za Ghostwire Tokyo se je prav tako sumilo, da se je zadeva prodala slabo, a Microsoft je pred kratkim razkril, da je igro zagnalo 6 milijonov igralcev. Žal pri napovedanih projektih nista nikjer omenjena The Evil Within 3 in Prey 2, na kar že dolgo upajo pristaši obeh zgornjih razvijalcev.

Dodaten razkriti e-mail iz strani Phila Spencerja, vodje Microsoftove Xbox divizije, iz leta 2020 razkriva, da je Microsoft takrat razmišljal tudi o prevzemu Nintenda ter založnika Warner Bros. Interactiva. Na koncu od tega ni bilo nič, je pa tisto leto Bethesda romala pod Microsoftov objem in v e-mailu lahko lepo vidimo Philovo strategijo.

Na splet je ušla tudi Microsoftova strategija glede njihovih konzol Xbox Series X in S. Čeprav je Microsoft javno izjavil, da zaenkrat ne načrtuje osvežitve te serije konzol, uradni dokumenti kažejo drugačno sliko. Xbox Series S naj bi prejel osvežitev v obliki nove konzole s kodnim imenom Ellewood, Xbox Series pa pod kodnim imenom Brooklin. Obe konzoli naj bi bili najavljeni junija oziroma julija naslednje leto, nakar bi izšli septembra in novembra po ceni 299 $ in 499 $.

microsoft

Microsoft naj bi načrtoval tudi izdelavo novega igralnega ploščka Sebile, ki bo po funcionalnosti in barvni paleti spominjal na Sonyjev kontroler za PlayStation 5. Sebile naj bi tako vseboval napredne funkcije vibracij, znotraj ploščka pa se bo umestil tudi zvočnik.

microsoft

A tudi to še ni vse. Xbox Series X bo ob svoji osvežitvi dobil povsem novo obliko, saj bo videti kot nekakšen valj, iz njega pa bo izginil tudi pladenj za fizične medije, tako da bo zadeva povsem digitalna. To je velika sprememba in morda pomeni, da se Microsoft za vedno poslavlja od fizičnih ploščkov – to zna obveljati tudi za pravega naslednika konzole Xbox Series X, ki naj bi izšel enkrat v 2028.

ročna konzola

Poleg vsega tega naj bi Microsoft načrtoval tudi izdajo ročne konzole, ki jo lahko vidite na zgornji sliki, a o tej ni trenutno znanega nič oprijemljivega. Poteza bi bila logična, saj podobno zadevo načrtuje tudi Sony preko naprave PlayStation Portal, Microsoft pa ima s svojim servisom Game Pass veliko bogatejšo knjižnico streaming iger, zato ni nič čudnega, da za ta del storitve načrtuje tudi namensko fizično konzolo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime